Grupul polonez de televiziune Polsat intentioneaza sa lanseze trei noi posturi tematice, in pofida crizei economice, dupa cum a declarat proprietarul grupului, magnatul Zygmunt Solorz-Zak, intr-un interviu acordat publicatiei Gazeta Prawna si citat de Broadbandtvnews.com.

Potrivit sursei citate, Solorz-Zak manifesta o oarecare ingrijorare in privinta starii actuale a pietei de publicitate din Polonia, unde unele televiziuni inregistreaza scaderi ale veniturilor de pana la 20%. Cu toate acestea, el spune ca grupul Polsat nu trebuie, in prezent, sa apeleze la reduceri de costuri si pregateste un post de filme, unul pentru copii si unul pentru tineret, dintre care primele doua ar putea fi lansate pana la sfarsitul anului.

Grupul Polsat include televiziunea cu acelasi nume - al doilea cel mai mare canal comercial de pe piata poloneza - si alte noua canale tematice, inclusiv televiziuni de stiri, de sport si de afaceri. Proprietarul Zygmunt Solorz-Zak era descris, in primavara, de Forbes drept singurul miliardar al Poloniei, cu o avere de 1 miliard de dolari, bani proveniti preponderent din activitati de media.