Adrian Mirsanu paraseste pozitia de redactor-sef la Business Standard incepind cu data de 23 august. Decizia a fost luata cu acordul partilor, a confirmat pentru HotNews.ro Andreea Rosca, publisherul ziarului care face parte din trustul Realitatea - Catavencu. La randul sau, Adrian Mirsanu a confirmat pentru HotNews.ro ca se va desparti de grupul Realitatea-Catavencu, refuzand insa sa comenteze pe marginea motivelor pentru care pleaca.

O decizie finala privind viitoarea conducere editoriala a ziarului va fi luata, cel mai probabil, saptamana viitoare. Andreea Rosca a spus, insa, pentru HotNews.ro ca in principiu va exista o echipa care a lucrat si pana acum la ziar si care se va ocupa de coordonare la nivel de continut, urmand ca ea sa preia partea de strategie a publicatiei.

  • Andreea Rosca, pentru HotNews.ro: "Acest ziar a pornit la drum cu o anumita viziune si cu un redactor sef care a construit un produs bun. Acest produs trebuie, insa, sa treaca la alt nivel, cu un nou tip de management"

Potrivit Andreei Rosca, schimbarile prin care va trece ziarul vor putea fi vazute incepand din septembrie, publicatia urmand sa acorde o atentie mai mare "evenimentelor la zi, in ideea ca pentru ziare stirea de ieri nu mai este relevanta, este relevant ceea ce inseamna ea". Ziarul va acorda, de asemenea, atentie mai mare "analizelor critice" si "pietelor externe, indiferent ca este vorba de piete regionale, europene sau globale".

In ultima saptamina si-a anuntat plecarea de la ziar si Gabriela Folcut, specializata in Finante-Banci.

UPDATE Angajatii Business Standard au fost informati de plecarea lui Adrian Mirsanu printr-o informare interna a grupului Realitatea-Catavencu:

Dragi colegi,

Incepand cu data de 23 august 2009, Adrian Mirsanu nu va mai ocupa pozitia de redactor sef al cotidianului Business Standard.

Managementul editorial al publicatiei va fi in continuare asigurat de o echipa de jurnalisti cu experienta, al caror obiectiv este o mai buna pozitionare a ziarului in contextul economic actual. Principalele linii de strategie constau intr-o prezenta mai puternica in evenimentele din actualitate, in accentuarea importantei evenimentelor regionale si mondiale, in tratarea critica a evenimentelor de pe agenda fiecarei zile si intr-o atentie mai mare pentru nevoile specifice ale audientei.

Coordonarea strategica a echipei de management editorial va fi asigurata de catre Andreea Rosca, actualul manager al Business Standard si Money Express.

Business Standard este deja un produs media consacrat in presa cotidiana, gratie eforturilor depuse de Adrian Mirsanu din prima zi de existenta a ziarului, de la inceputul anului 2007.

Ii multumim pentru intreaga contributie la construirea si conducerea ziarului.