CNA si-a propus sa monitorizeze din scurt emisiunea "100% Adevarat" care a debutat luna aceasta la postul OTV, avandu-i ca moderatori pe Ramona Badescu si Pepe. Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, a precizat pentru Hotnews.ro ca formatul emisiunii nu pare sa fie tocmai in ton cu legislatia audiovizuala, drept pentru care a solicitat o monitorizare atenta a acesteia.

Ziarul Adevarul a publicat in ultimele zile mai multe materiale pe tema acestei emisiuni, ridicand semne de intrebare privind legalitatea ei. Organizatorul emisiunii, "o firma de apartament infiintata in luna mai si detinuta in totalitate de un off-shore", scrie sursa citata, promite sa ofere, la fiecare editie a emisiunii, prin tragere la sorti a castigatorilor, cate trei autoturisme Mercedes si cate trei apartamente cu doua camere in Bucuresti, aceste premii avand o valoare totala declarata de aproximativ 480.000 de euro.

Ca sa poata participa la consursul emisiunii, un telespectator este conditionat sa isi faca un abonament la publicatia online „sutalasutaadevarat.ro“, apeland anumite numere de telefon pentru suma de 3,5 euro.

In legatura cu regulamentul consursului s-a autosesizat si Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor (ANPC), intrucat „ridica semne de intrebare“, noteaza Adevarul.

Emisiunea "100% Adevarat" a debutat la OTV pe 12 iulie si este difuzata in fiecare duminica, incepand cu ora 20:00.