Consiliul Director al IAB Romania a ajuns la concluzia ca discutiile publice vizavi de intrarea in insolventa a regiei Boom nu afecteaza in nici un fel buna desfasurare a activitatilor Asociatiei, precum si participarea Presedintelui Asociatiei, Cristi Petriceanu , la acestea, pe care o considera in continuare necesara.

In comunicatul publicat pe site-ul IAB se mai spune: "Situatia de insolventa a regiei Boom nu implica si nu afecteaza activitatea IAB Romania. Ca un organism preocupat de stabilirea unor bune practici asupra publicitatii online, IAB Romania va acorda intotdeauna atentia cuvenita situatiilor de acest tip din piata de publicitate online din Romania."

Dragos Stanca acuza pe blogul sau ca prin hotararea IAB se apara un faliment controversat. Falimentul – mai exact, falimentarea premeditata – a regiei de vanzari online Boom e un moment important pentru (inca) mica industrie online din Romania, afirma acesta.

"Ei bine, citesc acest interviu (din Pagina de Media n.r.), si nu imi vine sa cred: nu doar directorul Boom, ci si presedintele IAB Romania, organism din al carui Consiliu Director fac parte si eu, ne spune ca falimentarea Boom nu a fost premeditata (?!)", spune Dragos Stanca.

"Nu se pune problema de o falimentare programata", afirma si Cristi Petriceanu, director general al regiei de publicitate online Boom, intr-un interviu acordat Paginii de media, referindu-se la faptul ca Netbridge Investments, compania care opereaza aceasta regie, a intrat in insolventa. Petriceanu spune ca "in cazul Boom, compania are datorii neachitate, dar firma a intrat intr-o anumita procedura. Nu ma vad ca un caz Bigger".

Si Marius Pahomi face o analiza a cazului pe blogul sau aducand date inedite: "Interesanta este manevra celor de la NCH (grupul din spatele Boom) care prin intermediul altei companii controlate de ei (deci din acelasi grup cu Boom), anume RealMedia Network SRL (imobiliare.ro) cere in instanta si obtine deschiderea procedurii de insolventa in cazul Netbridge Investments (?!)... In acelasi context, nu este cel putin dubioasa actiunea intreprinsa de NCH (RealMedia Network SRL) impotriva NCH (NetBridge Investments SRL) intr-un moment in care era iminenta / in desfasurare o actiune similara a Gazetei Online?"

Netbridge Investments a intrat in insolventa conform unei decizii din 14 iulie a Tribunalului Municipiului Bucuresti, intr-un dosar inregistrat la 24 iunie de creditorul Realmedia Network, companie ce face parte din grupul New Century Holdings (NCH), in portofoliul careia se afla si Netbridge Investments. Speculatii privind un eventual faliment intentionat al Boom, pentru a evita plata datoriilor pe care regia le avea fata de fosti clienti, circula din primavara, cand siteurile NCH au fost mutate din portofoliul Boom la o agentie nou infiintata de grupul NCH, Digital Ads.