BBC va oferi in mod gratuit continut video site-urilor britanice de stiri, informeaza The Guardian. Pentru inceput, televiziunea publica britanica a batut palma cu patru grupuri de presa nationale - Daily Mail, Guardian, Telegraph si Independent.

Continutul video furnizat de BBC pentru Mail Online, guardian.co.uk, Telegraph.co.uk si Independent.co.uk va completa sectiunile de stiri politice, economice, de sanatate si stiinta si tehnologie ale celor patru publicatii online.

Postul britanic a precizat, insa, ca nu intentioneaza sa extinda oferta de continut pentru genuri precum divertisment sau stiri sportive, scrie sursa citata.

In schimbul serviciului oferit, BBC le impune partenerilor sai media ca fereastra video sa fie branduita cu numele postului, sa nu contina publicitate si sa poata fi accesata doar de catre cititorii britanici.

Intelegerea dintre BBC si Daily Mail & General Trust, Guardian News & Media - care publica MediaGuardian.co.uk - Telegraph Media Group si Independent News & Media reprezinta cea mai recenta initiativa a postului in materie de parteneriate, prin care se angajeaza sa ofere continut, expertiza si tehnologie in numele serviciului public.