Grupul media Central European Media Enterprises (CME), care controleaza in Romania televiziunile din reteaua Pro, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an venituri nete de 186,2 milioane de dolari, cu 38,9% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Operatiunile din Romania ale CME au inregistrat venituri nete de 48,84 milioane de dolari, comparativ cu 79,84 de milioane in perioada similara a anului trecut.

Profitul EBITDA (profit inainte de taxe, deprecieri si amortizari) la nivel local a fost de 15,41 milioane de dolari, comparativ cu 38,29 milioane in urma cu un an. La nivelul intregului grup, profitul inainte de taxe s-a ridicat la 29,66 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 120,09 milioane de dolari in perioada aprilie-iunie 2008.

Piata ceha a ramas cea mai profitabila pentru CME si in al doilea trimestru, cu un profit EBITDA de 38.54 milioane de dolari.

Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv al CME, arata in comunicat ca piata de publicitate s-a redus la un nivel comparabil cu cel din 2006. "A fost un proces dureros pentru noi si pentru actionarii nostri. Soliditatea brandurilor si a afacerilor noastre a fost demonstrata pe parcursul acestei crize de imbunatatirea ratingurilor si cotelor de piata pe care le-am obtinut la toate operatiunile de baza. In prezent asteptam recuperarea".

Grupul Central European Media Enterprises opereaza in Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Croatia si Bulgaria. In Romania, grupul detine posturile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania.

CME este listata la bursa Nasdaq din Statele Unite si la Bursa de Valori din Praga.