Trustul Realitatea-Catavencu califica drept "calomnioase" si "voit neadevarate" afirmatiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut la adresa companiei in interviul acordat, joi 30 iulie, postului Radio Romania Actualitati. Intr-un comunicat remis astazi HotNews.ro, reprezentantii companiei sustin ca "presedintele incearca inca o data sa decredibilizeze Grupul Realitatea-Catavencu", punand sub semnul intrebarii modalitatea de finantare a acestuia de catre unul dintre actionari.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca trusturile Realitatea-Catavencu si Intact sunt hotarate sa influenteze decizia politica, acuzand lipsa de transparenta din presa, dar si din randul politicienilor, unde "unii cu responsabilitati in Guvern" "isi platesc linistea".

"Netransparent, trusturi de presa vor sa decida politici si asupra politicienilor. (...) Sunt trusturi cum ar fi Realitatea-Catavencu si Antena care, in mod netransparent, sunt hotarate sa influenteze decizia politica", a sustinut Traian Basescu, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati.

El a declarat ca nu ar avea nimic impotriva unor astfel de practici daca cele doua trusturi "ar spune cinstit: noi sustinem candidatul x", dar toata aceasta politica media este promovata sub imaginea de independenta editoriala.

Iata mai jos pozitia Grupului Realitatea-Catavencu, exprimata in comunicatul de presa:

Grupul Realitatea-Catavencu ia act cu surprindere de recentele declaratii calomnioase ale presedintelui Traian Basescu la adresa companiei. Prin afirmatiile facute in cadrul interviului acordat in data de 30 iulie postului Radio Romania Actualitati, presedintele incearca inca o data sa decredibilizeze Grupul Realitatea-Catavencu.

In cadrul interviului amintit, presedintele face o serie de afirmatii voit neadevarate prin care pune sub semnul intrebarii modalitatea de finantare a Grupului de catre unul dintre actionari, SC Petromservice SA. Documentele legale si financiare ale companiei, care sunt de natura publica (putand fi consultate la Registrul Comertului), arata ca ultima marire de capital social s-a facut in octombrie 2007. Suma cu care a contribuit SC Petromservice SA a provenit din convertirea unei finantari mai vechi (7.237.269 euro), cu mult inainte de imprejurarile invocate in mod deliberat calomnios de presedintele Romaniei.

Nu este prima data cand misiunea declarata a Grupului Realitatea-Catavencu, prin produsul sau cel mai important, Realitatea TV – aceea de a livra publicului informatii corecte, obiective si documentate – provoaca iritarea sefului statului. Jurnalistii Grupului Realitatea-Catavencu vor continua sa se ghideze dupa principiile care i-au consacrat – obiectivitate, acuratete, profesionalism – indiferent de atacurile venite din clasa politica sau de oriunde.