Fostul presedinte al grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader, revine in pozitia de "project manager" la nivelul intregului trust, nu doar la postul Realitatea TV, pentru o perioada de cinci ani, potrivit unei comunicari interne transmise miercuri angajatilor de presedintele grupului, Emil Hurezeanu, in numele "actionarului majoritar" Sorin Ovidiu Vantu. Informarea mentioneaza intentia R-C de a lansa un post TV in Republica Moldova si dezvoltarea entitatilor online, radio si TV, in timp ce pentru presa scrisa grupul va "incerca maximizarea veniturilor".

"Deciziile cele mai recente ale actionarului majoritar", anuntate de Emil Hurezeanu, pe scurt:

 • actionarul majoritar a decis continuarea planului de investitii concomitent cu reorganizarea si restructurarea intregului grup.
 • Prioritati: dezvoltarea si consolidarea mediei electronice (online, radio, tv) si ridicarea nivelului profesional al angajatilor
 • in scurt timp grupul va incepe pregatirile pentru deschiderea unui canal national de televiziune in Republica Moldova
 • operatiunea din Moldova va valorifica resursele din aceasta tara
 • pana la sfarsitul anului, in Romania vor fi lansate alte trei statii locale de televiziune, la Iasi, Galati si Constanta
 • va incepe digitalizarea statiilor pe care le operam
 • vor continua investitiile in online si radio
 • "vom exploata toate oportunitatile de business, inclusiv prin achizitii
 • in print "vom incerca maximizarea veniturilor, inclusiv prin proiecte speciale si parteneriate in strainatate.
 • toate proiectele vor fi administrate de actuala echipa de conducere. Sergiu Toader se alatura acesteia pentru o perioada de cinci ani, in pozitia de project manager la nivel de grup.
 • toti angajatii vor fi cuprinsi in programe de training si practica in redactii straine.
 • comunicarea este semnata de Emil Hurezeanu in calitate de presedinte al grupului

In iunie, Sorin Ovidiu Vantu declara pentru Pagina de media ca Sergiu Toader urma sa se intoarca in august din Noua Zeelanda, unde a plecat la inceputul acestui an, el urmand sa se ocupe de un proiect pe o perioada determinata. In prima parte a acestei luni, Sorin Enache, directorul general al grupului Realitatea-Catavencu, declara tot pentru Pagina de media ca Sergiu Toader "va veni pentru un proiect doar pe Realitatea TV, nu pe tot grupul".

Comunicarea interna transmisa miercuri de Emil Hurezeanu:

Dragi colegi,

Imi revine mie sarcina de a va comunica deciziile cele mai recente ale actionarului majoritar. Aceste decizii vor avea, sper, efecte pozitive pe termen mediu si lung, atat la nivelul fiecaruia dintre voi, cat si la nivelul intregului grup.

Chiar daca perioada dificila prin care trece piata de media inca nu s-a incheiat, actionarul majoritar a decis continuarea planului de investitii concomitent cu reorganizarea si restructurarea intregului grup. Dezvoltarea si consolidarea mediei electronice (online, radio, tv), precum si ridicarea nivelului profesional al angajatilor vor fi prioritati nu numai in planul de investitii, dar si obiectivul principal al managementului la nivel de grup.

Concret, va anunt ca in scurt timp grupul va incepe pregatirile pentru deschiderea unui canal national de televiziune in Republica Moldova, o operatiune care va valorifica resursele din aceasta tara, dar care se bazeaza pe expertiza pe care am acumulat-o pana acum. De asemenea, pana la sfarsitul anului, grupul se va extinde in Romania prin aparitia a inca trei statii locale de televiziune, la Iasi, Galati si Constanta. Concomitent, va incepe digitalizarea statiilor pe care le operam, ceea ce inseamna trecerea intr-o etapa superioara a dezvoltarii lor.

In online si radio, vom continua investitiile incepute si vom exploata toate oportunitatile de business, inclusiv prin achizitii. In print, ca si pana acum, vom incerca maximizarea veniturilor, inclusiv prin proiecte speciale si parteneriate in strainatate.

Sigur, toate aceste decizii au la baza performantele pe care le-ati realizat pana acum (lideri in stiri de televiziune si online etc.) si pentru care va felicit personal.

Aceste proiecte vor fi administrate de actuala echipa de conducere careia i se va alatura si colegul nostru Sergiu Toader, pe o perioada de 5 ani, in functia de project manager la nivel de grup. Salut revenirea lui Sergiu in grupul la ale carui performante a contribuit decisiv inca de la infiintarea sa. In discutiile avute cu el, am decis deja ca toti angajatii sa fie cuprinsi in programe de training specializate sau in sesiuni scurte de practica in redactii din strainatate pentru ca, evident, succesul acestor proiecte depinde fundamental de nivelul profesional al fiecaruia dintre voi.

Detalii despre fiecare proiect in parte veti afla la momentul potrivit de la sefii vostri directi sau de la sefii de divizii. Pana atunci, va asigur de tot sprijinul meu si va doresc success in tot ceea ce faceti.

Emil Hurezeanu

Presedinte Grup Realitatea-Catavencu

Citeste despre anuntul de miercuri si pe: