Grupul media News International a anuntat, joi, ca intentioneaza sa inchida publicatia gratuita London Paper, distribuita dupa-amiaza, anunta The Guardian. Potrivit sursei citate, anuntul semnaleaza sfarsitul razboiului purtat intre gratuitele londoneze, declansat in august 2006.

Atunci, News International a decis sa lanseze gratuitul de dupa-amiaza London Paper, masura ce a determinat grupul concurent Associated Newspapers sa raspunda prin lansarea London Lite, pentru a-si proteja propriile ziare - London Evening Standard si gratuitul distribuit dimineata, Metro.

The Guardian il citeaza pe presedintele News Corporation Europe, James Murdoch, potrivit caruia, in pofida reusitelor London Paper, performanta de business a ziarului nu a atins nivelul asteptat. "Am luat o decizie grea, ce reflecta prioritatile noastre", a declarat James Murdoch.

Potrivit The Guardian, este de asteptat ca London Paper sa apara timp de inca o luna, timp in care vor fi derulate consultari intre managerii News International si echipa de 60 de membri a ziarului.