Grupul de presa Johnston Press a dezmintit ca ar intentiona sa vanda reputatul cotidian The Scotsman, scrie, luni, Brand Republic. Duminica, The Guardian anunta ca un grup de influenti oameni de afaceri scotieni sunt interesati sa cumpere publicatia de la Johnston Press, companie care se confrunta cu probleme financiare.

The Guardian cita, duminica, o sursa apropiata grupului de oameni de afaceri interesati de preluarea cotidianului scotian, potrivit careia discutiile "informale" cu Johnston Press - care publica si alte 200 de ziare locale - ar fi inceput in urma cu doua luni, insa nu se pune inca problema unui acord.

The Guardian noteaza ca Johnston respinge speculatiile privind o astfel de intelegere, afirmand ca nu planuieste sa renunte la The Scotsman, ziar infiintat in 1817. Este citat, de asemenea, un purtator de cuvant al Johnston Press, potrivit caruia in conditiile actuale de piata ar fi dificil de obtinut un pret decent pentru The Scotsman, publicatie cumparata de Johnston in 2005 pentru 160 de milioane de lire sterline, fiind evaluata, in prezent, la circa 40 de milioane de lire sterline.

Potrivit ziarului citat, cei interesati de o asemenea achizitie sunt trei oameni de afaceri scotieni - Martin Gilbert, Ben Thomson si Mark Shaw.