Autoritatea antitrust din Italia a deschis miercuri o investigatie asupra serviciului Google News in limba italiana, pentru un posibil abuz de pozitie dominanta, dupa ce Federatia Italiana a Editorilor de Presa a facut o plangere acuzand ca publicatiile care nu sunt de acord sa apara pe site nu mai sunt indexate de motorul de cautare al Google, informeaza Reuters.

Wall Street Journal (WSJ) semnaleaza ca autoritatea de concurenta din Italia a postat pe site-ul propriu un document prin care anunta ca investigatia a fost deschisa miercuri, in urma plangerii oficiale inaintata de catre Federatia Italiana a Editorilor de Presa (FIEG).

Potrivit Reuters, publicatiile au acuzat ca folosirea de catre Google a articolelor lor in varianta online pe Google News afecteaza posibilitatea "atragerii de utilizatori si advertiseri pe propriile pagini web" si ca daca aleg sa nu apara, nu mai sunt indexate pe motorul de cautare al Google.

Autoritatea antitrust a mentionat ca analizeaza acum daca "aceasta situatie ar putea sa afecteze piata de publicitate online".

De cealalta parte, Google a precizat ca va cere mai multe detalii in legatura cu aceasta plangere.