Interimatul asigurat de Madalina Radulescu la conducerea Stirilor TVR este contestat din nou, din informatiile HotNews.ro, intr-o petitie depusa la Comisiile de Cultura ale Parlamentului. Petitia este semnata de cei 22 de jurnalisti care, la inceputul lunii iulie, i-au adresat o scrisoare presedintelui-directorului general al TVR, Alexandru Sassu, cerandu-i acestuia inlocuirea Madalinei Radulescu, al carei interimat, afirma ei, este marcat de abuzuri si derapaje profesionale.

Protestatarii s-au adresat Parlamentului si intentioneaza sa ceara si sprijinul organizatiilor de media in demersurile lor avand in vedere ca, dupa aproape doua luni, scrisoarea trimisa lui Alexandru Sassu a ramas fara raspuns. Si aceasta, cu toate ca, la doar cateva zile dupa ce a primit respectivul document, Sassu a avut o sedinta cu tot departamentul de Stiri.

Contestarea interimarei Madalina Radulescu prin scrisoarea de protest de la inceputul lunii iulie si prin petitia adresata acum Comisiilor de Cultura are loc in conditiile in care Parlamentul a amanat pentru toamna o decizie de aprobare sau respingere a Raportului de activitate al SRTv pe 2008.

In scrisoarea adresata la inceputul lunii iulie lui Alexandru Sassu, semnatarii - initial 16, numar ce a crescut ulterior la 22 - il avertizau pe seful institutiei: "Aveti obligatia de a opri abuzurile legale si derapajele profesionale, dar in special de a reda publicului platitor de taxe controlul asupra conducerii Directiei Stiri a televiziunii publice".

Ei afirmau ca Madalina Radulescu, numita sefa a Stirilor fara concurs, initial pentru o perioada interimara de 30 de zile, in toamna lui 2007, nu ar avea autoritatea morala si profesionala necesara pentru acest post si solicitau inlocuirea ei.

Semnatarii invocau mai multe incidente, inclusiv cazuri de interferenta politica, dintre care ultimul s-a petrecut in ajunul alegerilor europarlamentare, cand Liviu Dragnea (PSD) a fost invitat la Telejurnalul TVR. Ulterior, in acest caz, sanctionat de CNA, s-a pronuntat si Comisia de Etica si Arbitraj din TVR, care a decis ca interventia lui Liviu Dragnea a fost o decizie editoriala gresita luata de directorul interimar al Stirilor, Madalina Radulescu. Aceeasi Comisie constata atunci ca "nu este prima data cand directorul interimar al Stirilor recurge la intimidarea subordonatilor. Un accident asemanator s-a petrecut in luna martie 2008, dar concluziile formulate atunci de CEA au fost ignorate atat de ziarista, cat si de conducerea SRTv".

Constatarile Comisiei de Etica in cazul Dragnea au ramas fara raspuns din partea conducerii SRTv.