Compania Walt Disney a anuntat, luni, ca planuieste sa achizitioneze Marvel Entertainment, faimoasa pentru benzile desenate pe care le-a lansat de-a lungul timpului, precum Iron Man, Spider-Man sau X-Men, informeaza Reuters. Valoarea tranzactiei este de 3 miliarde de dolari.

Potrivit sursei citate, acordul a fost aprobat de conducerea ambelor companii. Actionarii Marvel ar primi 30 de dolari/actiune plus 0,745 actiuni Disney pentru fiecare actiune Marvel pe care o detin.

Prin aceasta tranzactie, compania Walt Disney va deveni proprietara a peste 5.000 de personaje Marvel, multe dintre ele cunoscute in intreaga lume prin ecranizari celebre, in producerea carora compania a avut un rol activ.

Potrivit New York Times, Directorul executiv al Marvel, Isaac Perlmutter, va ramane responsabil cu administrarea activelor companiei.

In Romania, Disney urmeaza sa lanseze, la 19 septembrie, postul Disney Channel, in urma unui proces de rebranduire a postului Jetix Romania in Disney Channel, proces aplicat si pe alte piete din regiune - Ungaria, Cehia, Slovacia si Bulgaria.

Luni, Disney a anuntat o campanie de marketing pentru sustinerea Disney Channel, campanie ce incepe saptamana aceasta si care va include spoturi TV, campanii de bannere pe siteuri populare in randul copiilor si parintilor, o campanie pe Yahoo! Messenger, advertoriale in ghiduri TV si publicatii pentru adolescenti si copii, o campanie "Back-to-School" intr-o importanta retea de retail, precum si un concurs, "Be a Disney Channel Star", menit sa descopere o noua generatie de tinere talente muzicale in Romania.