Comentatorii si analistii care au parasit Cotidianul dupa ce Cornel Nistorescu a preluat conducerea editoriala a ziarului vor scrie pe o platforma online de opinii si dezbateri ce va fi lansata cel mai probabil la mijlocul lunii septembrie si care va fi integrata in portalul Realitatea, unde sunt deja agregate blogurile multora dintre ei.

Platforma - anuntata initial la mijlocul lunii august de Ioan T. Morar pe blogul sau - va fi coordonata editorial de Costi Rogozanu, fost redactor-sef adjunct la Cotidianul, si Costin Ilie, fost redactor-sef la Cotidianul.ro, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro Dragos Stanca, directorul F5, divizia de new media a Realitatea-Catavencu.

Directorul F5 spune ca la noua platforma exista confirmari de la aproximativ "30 de colaboratori sau oameni care vor migra cu blogurile lor", iar circa zece oameni vor scrie exclusiv pentru platforma. Printre numele care au semnat la Cotidianul pana la venirea lui Nistorescu si care vor scrie pe noua platforma se numara Doru Buscu, Robert Turcescu, Emil Hurezeanu, Adrian Ursu, Ioan T. Morar, Razvan Vintilescu si Cristian Patrasconiu, spune Stanca. Platforma va include bloguri, editoriale, dezbateri si opinii din partea unor invitati, continutul fiind impartit in noua categorii.

Dragos Stanca a declarat ca pentru moment nu poate preciza care va fi numele acestei platforme.

"Noi speram sa o lansam la mijlocul acestei luni, plus-minus cateva zile", a spus Stanca, precizand ca "este un site care agrega cele mai importante opinii si dezbateri pe subiecte la zi, opinii live pe o tema data, ceea ce am mai facut si pe Cotidianul.ro". Platforma va contine bloguri, editoriale, dezbateri si opinii din partea unor invitati.

Intrebat cum va influenta lansarea noii platforme evolutia siteului ziarului Cotidianul, Dragos Stanca spune ca "F5 opereaza Cotidianul.ro. Dar liniile editoriale mari sunt stabilite impreuna cu printul, intr-o relatie de coordonare. Strategia editoriala pentru Cotidianul.ro va fi ajustata in functie de linia editoriala stabilita de Cornel Nistorescu pe print".

Potrivit lui Dragos Stanca, "dupa migrarea blogurilor din Cotidianul.ro, scaderea de trafic rezultata este de circa 8%" pana acum, dar "schimbarile nu sunt dramatice". Intrebat daca exista o decizie la nivel de grup privind mutarea Cotidianul exclusiv online la un moment dat, in viitorul apropiat, Stanca spune ca "nu exista, categoric, o data cand acest eveniment urmeaza sa se intample. Cotidianul.ro va continua sa existe, indiferent daca in forma actuala sau in alta forma", iar o eventuala trecere a ziarului doar pe online "tine strict de mandatul lui Cornel Nistorescu".