Adevarul a anuntat, joi, ca Ion Cristoiu se va alatura, incepand din 7 septembrie, echipei de comentatori ai publicatiei, urmand sa semneze o rubrica saptamanala. Anuntul vine la aproape o saptamana dupa ce jurnalistul si partenerul sau Vlad Pufu au vandut editura Historia, care publica revista cu acelasi nume, trustului Adevarul Holding.

Adrian Halpert, directorul editorial al trustului lui Dinu Patriciu, a declarat pentru HotNews.ro ca Ion Cristoiu nu va scrie editoriale, ci "note, eseuri si, in orice caz, nu va scrie politica pana dupa alegeri". El a precizat ca jurnalistul nu are nicio obligatie in privinta colaborarilor cu alte publicatii. Ion Cristoiu nu a putut fi contactat, pana la publicarea acestui material.

La inceputul acestei saptamani, Ion Cristoiu anunta, intr-un interviu acordat ziarului "Ring", faptul ca incepe sa scrie pentru aceasta publicatie, jurnalistul spunand ca "am acceptat oferta voastra dintr-un motiv foarte simplu. Eu niciodata nu am avut un public sofisticat, iar al vostru mai are si bun-simt. La garderoba Bibliotecii Academiei angajatele citesc "Ring", nu "Jurnalul National".

Adevarul precizeaza ca jurnalistul va oferi cititorilor "cu precadere, reflectii asupra lumii in care traim" si il citeaza spunand ca a fost invitat sa scrie la acest ziar de Adrian Halpert, directorul editorial al trustului.

Ion Cristoiu anunta, in iulie, ca a luat hotarirea definitiva de a parasi Antena 3 si de a nu mai aparea "pe sticla" decat in calitate de invitat, el afirmand ca nu exclude sa revina in televiziune dupa alegerile prezidentiale. El si-a continuat colaborarea cu Jurnalul National.