Postul ceh de televiziune TV Nova, detinut de grupul Central European Media Enterprises, care controleaza in Romania posturile din reteaua Pro TV, a inceput pregatirile pentru lansarea unui "centru masiv de productie", ce va vinde altor companii produse cinematografice si de televiziune, potrivit publicatiei cehe E15, citata pe site-ul grupului media. Anuntul vine dupa ce, in iulie, cand Adrian Sarbu a fost numit presedinte si director executiv al CME, grupul a anuntat un acord de preluare a operatiunilor MediaPro Entertainment.

E15 il citeaza pe directorul TV Nova, Petr Dvorak, potrivit caruia "cele mai puternice centre de productie ale CME vor fi cele din Republica Ceha si Romania", in Slovacia activitatile de productie vor fi mai putin puternice, iar cele din Slovenia si Croatia se vor concentra in continuare pe productii de non-fictiune.

Potrivit sursei citate, CME va avea, astfel, trei surse de venituri - televiziune, vanzari si continut pe internet. Centre de productie vor fi stabilite in toate tarile unde este prezent grupul si vor fi unite intr-o divizie de productie a CME, care va fi condusa din locul unde afacerile de acest fel vor merge cel mai bine.

In iulie, CME anunta ca planifica sa-si integreze unitatile existente de productie cu cele ale MediaPro Entertainment in cadrul unei divizii dedicate de productie, servicii si distributie, care sa acopere toate teritoriile unde este prezent grupul. In comunicatul de atunci al CME, Adrian Sarbu era citat spunand ca "principalul nostru avantaj competitiv este continutul. Consolidarea tuturor activelor noastre de continut in cadrul CME ne va ajuta sa optimizam costurile noastre, sa imbunatatim calitatea produselor noastre, sa folosim resursele noastre locale de talent si sa producem noi fluxuri de venit. Prin investitia recent a Time Warner si integrarea MediaPro Entertainment am inregistrat un progres semnificativ in strategia noastra de a deveni o companie foarte profitabila, integrata vertical".