Google se orienteaza spre sectorul de microplati si platforme de tranzactii pentru ziare. Mai exact, platforma de plata pe care intentioneaza sa o construiasca este orientata spre ziarele care doresc sa introduca taxe pentru continutul digital, informeaza Cnet News.

Planurile Google sunt detaliate intr-un document trimis Asociatiei Americane a Ziarelor. Documentul, trimis ca raspuns la o intrebare din partea asociatiei, solicita la randul sau mai multe informatii privitoare la modelele de plata pentru continut. "Pe viitor, microplatile vor fi o tehnica de plata disponibila atat pentru proprietatile Google, cat si pentru cele care nu au legatura cu Google", se arata in document.

Sistemul va avea o utilizare facila, asigura Google, care precizeaza ca ideea este de a face viabile platile pentru diferite sume de bani, in functie de pachetele de continut spre care consumatorii se orienteaza.

Google va reduce riscul de neplata prin atribuirea de limite de credit pe baza comportamentului de cumparare din trecut si va avea mijloace de plata prin card direct pentru cei cu limite de credit mai mari. Motoarele Google vor fi utilizate, in acelasi timp, pentru a urmari abuzurile sau fraudele.