Jurnalistul Catalin Tolontan scrie, pe blogul sau, ca "printr-un mail intern, Sergiu Toader a comunicat colegilor sai de la Realitatea TV ca un numar de personaje publice sint interzise complet pe post. Printre altii, pe lista se regasesc Gigi Becali, CV Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu sau Lavinia Sandru". Tolontan afirma ca este vorba "despre o premiera media in Romania".

Potrivit informatiilor publicate de Catalin Tolontan, Toader le-a comunicat colegilor de la Realitatea TV ca un numar de personaje publice sunt “interzise complet pe post”, adaugand: “Fara sincroane, fara invitatii in emisiune, fara transmisii live”.

Printre cei interzisi se numara Gigi Becali, CV Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu sau Lavinia Sandru. Tolontan il citeaza pe Toader care afirma ca aceasta "categorie a parelologilor ramane deschisa" si ca "in cazul in care conduita personajelor devine urbana interdictia poate fi ridicata".

Tolontan afirma ca asistam "la o premiera media in Romania" si spune ca "au incercat si altii. Dar cu un singur personaj sub embargou, pe termen limitat, si fara sa o transforme in norma interna, scrisa si asumata".

Pe de alta parte, bloggerul afirma ca Toader "a recomandat o lista alba de oameni care merita sa fie prezenti mai des pe ecranul RTV si printre care sint nominalizati: Dan Puric, Mircea Diaconu, profesori de politologie si sociologie, regizorii Porumboiu, Mungiu, academicianul Solomon Marcus si “intelectuali tineri”.

"Exista si categoria supraexpusilor, genul Gusa, Banicioiu, Chireac, pentru care cere sa nu fie prezenti non-stop pe ecran", scrie Tolontan.

Tolontan crede ca "initiativa RTV va placea probabil publicului si va deschide o discutie ampla si delicata. Adversarii ideii vor aminti ca inca de acum 40 de ani pe zidurile universitatilor occidentale scria “Este interzis sa interzici”. Ceilalti vor spune ca e unanim acceptat ca nu folosesti metode democratice cu dusmanii democratiei pentru ca, tolerindu-si adversarii, democratia isi pierde in final capacitatea de a livra chiar toleranta".

Ziaristul mai afirma: "L-am intrebat pe Sergiu Toader daca Realitatea TV e mai exigenta decit Constitutia Statelor Unite, care permite arderea steagului national in public. N-a confirmat lista nominal, dar a raspuns: “O televiziune e datoare sa-si apere propriul sistem de valori, de organizare si publicul”, a raspuns acesta. “Plus ca trebuie sa facem asta in Balcani, unde plastic people au invadat TV-ul. Realitatea vrea sa fie altceva”, a adaugat el.

Citeste mai multe despre acest subiect pe blogul lui Tolontan.