Gigantul media Bloomberg LP ia in calcul inaintearea unei oferte de achizitionare a publicatiei BusinessWeek, detinuta de grupul american McGraw-Hill, saptamana viitoare urmand sa expire termenul limita pentru depunerea de oferte, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Bruce Wasserstein, presedintele bancii de investitii Lazard Ltd., precum si fondurile de investitii OpenGate Capital si Platinum Equity LLC si-au exprimat deja interesul pentru cumpararea revistei, potrivit acelorasi surse.

Interesul pentru preluarea BusinessWeek arata ca furnizorul de informatii financiare, infiintat de Michael Bloomberg - primarul orasului New York, vrea sa se extinda si dincolo de business-ul de baza.

In iulie, McGraw-Hill, proprietarul BusinessWeek, a angajat banca de investitii Evercore Partners pentru a gasi un cumparator pentru revista, in contextul in care vanzarile de publicitate au fost afectate de recesiune si de concurenta in crestere oferita de Internet.

Potrivit Biroului de Informatii al Editorilor, numarul paginilor cu publictate din Fortune, Forbes si BusinessWeek a scazut cu peste 30% in prima jumartate a acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste media de 28% inregistrata la nivel de industrie. BusinessWeek a pierdut circa 37% din numarul paginilor publicitare.