Sorin Danilescu, directorul Intact Interactive, divizia new media a Intact Media Group, a declarat luni pentru HotNews.ro ca "vineri am semnat doua demiteri - Magdalena Zander si Gabriel Boaca", directorul executiv, respectiv directorul de vanzari Intact Interactive. Anuntul vine dupa ce, in urma unor zvonuri legate de plecarea celor doi, Sorin Danilescu declarase acum doua saptamani ca "nu am vazut nicio demisie si nici nu am demis pe nimeni".

Magdalena Zander a declarat, luni, pentru HotNews.ro ca "pana in acest moment nu am primit nicio comunicare oficiala", si, drept urmare, nu comenteaza deocamdata pe aceasta tema. Pana la publicarea acestui material, Gabriel Boaca nu a putut fi contactat.

In privinta motivului pe care s-a bazat aceasta decizie, Sorin Danilescu s-a limitat sa spuna ca acesta a constat in "greseli manageriale si neatingerea unor obiective".

Conducerea Intact Interactive va fi asigurata de Danilescu si de Ioana Stoicescu, care detine pozitia de director operational si de sales business manager, a precizat el, adaugand ca in cazul Magdalenei Zander si al lui Gabriel Boaca se aplica un preaviz de 30 de zile, incepand de acum.

Magdalena Zander si Gabriel Boaca au preluat conducerea vanzarilor Intact Interactive in momentul lansarii acestei divizii, in toamna anului trecut, cand cei doi au parasit regia de publicitate online Boom.

In urma cu doua saptamani, Orlando Nicoara, directorul MediaPro Interactiv, scrisese pe Twitter, cu titlul de zvon, ca de la Intact si-ar fi dat demisia zece oameni, inclusiv Magda Zander si Gabriel Boaca. Tot atunci, Dragos Stanca, directorul F5 (divizia new media a Realitatea-Catavencu), a scris pe blogul sau ca zvonul era "(doar partial) corect" si ca "frictiunile dintre noul director new media Intact Media Grup, Sorin Danilescu, si echipa adusa de la Boom de fostul sef (al Intact Interactive - n.r.) Bogdan Gavrila au culminat (doar) cu demiterea conducerii echipei de vanzari".

Sorin Danilescu a preluat conducerea Intact Interactive la inceputul lunii august.

UPDATE: Magda Zander a declarat luni seara pentru HotNews.ro ca "decisesem sa-mi dau demisia inainte de a aparea toate zvonurile privind plecarea mea, din cauza incalcarii unor principii de business pe care le-am urmat pina acum si pe care partenerii de business le cunosc foarte bine. Este vorba de faptul ca exista un conflict de interese care afecteaza atit parteneri din grup, cit si pe cei din afara grupului, conflict pe care l-am semnalat in repetate randuri", a declarat Zander fara a oferi alte detalii.

UPDATE marti, 29.09: Intr-o replica la declaratiile facute luni seara de Magda Zander pentru mai multe publicatii online, inclusiv HotNews.ro, Sorin Danilescu spune, facand trimitere la materialul Daily Business pe aceasta tema, ca a existat o demisie verbala din partea ei, dar care "trebuie completata si cu evenimentele pe care dra Zander se pare ca le-a uitat". Magda Zander: "consider reactiile fostilor colegi de la GSP.ro ca fiind emotionale".

Separat, Sorin Danilescu a declarat pentru HotNews.ro ca marti un angajat al Intact Interactive si-a dat demisia. Surse sustin ca numarul demisiilor depuse astazi s-ar ridica la trei.

Sorin Danilescu afirma, in replica transmisa miercuri:

  • "Confirm versiunea drei Zander (demisie verbala), dar ea trebuie completata si cu evenimentele pe care dra Zander se pare ca le-a uitat".
  • "In momentul in care devenise evident ca obiectivele de business ale companiei asumate de dra Zander erau imposibil de atins i-am cerut demisia, pe care a acceptat-o verbal".
  • "Dar dra Zander avea un interes personal sa nu o prezinte in scris", interes care, dupa cum afirma Sorin Danilescu, ar consta in cumpararea unui autoturism in numele Intact Interactive, achizitie ce includea un contract cu propria ei firma si care devenea nul in cazul demisiei.
  • "Dupa 10 zile in care dra Zander nu a confirmat in scris demisia, mi-am "permis" sa o demit chiar daca in acest moment dra Zander a primit un "bonus" de 25.000 euro" (valoarea autoturismului - n.r.).
  • "Acesta e motivul pentru care "coloana vertebrala" a drei Zander nu i-a permis sa duca la bun sfirsit demisia verbala".
  • "Banuiesc ca dra Zander stie caror riscuri se expune cind incearca defaimarea Intact Interactive, desi am agreat ca astfel de "picanterii" sa nu devina publice".
  • Din pacate, dra Zander stie deja ca nu voi dezvalui "gravele greseli manageriale" pe care le-a facut pentru ca mandatul pe care il am este de a proteja compania pentru care lucrez. Asta ca sa amintim si de "principii"."
  • "Probabil ca "optimizare de procese" sau "optimizare de costuri" sint notiuni straine drei Zander cind declara ca "exista un conflict de interese care afecteaza siteurile din afara grupului"."

Raspunsul Magdei Zander la afirmatiile lui Sorin Danilescu:

  • "Am construit Intact Interactive de la zero si am pus foarte multa pasiune in aceasta companie. Asa cum am declarat, demisia mea are la baza chestiuni de etica legate de conflictul actual de interese. Este adevarat ca principiile mele difera de cele ale managerilor veniti de la GSP.ro - eu intotdeauna am incercat sa reprezint cat mai echitabil, transparent si echilibrat atat site-urile din cadrul grupului (ma refer si la Antena3.ro, Jurnalul.ro, RadioZu.ro) cat si pe cele din exterior. Consider reactiile fostilor colegi de la GSP.ro ca fiind emotionale si fara nicio legatura cu business-ul de Internet."