Cotidianul Washington Post si agentia de stiri Bloomberg pregatesc lansarea unui serviciu destinat clientilor din mass-media, ziarelor si mai ales publicatiilor online, carora le vor popune articole. Cele doua companii anunta ca Washington News Service, asociat cu Bloomberg News, va fi disponibil pe 1 ianuarie anul viitor, transmite AFP.

Platforma va propune 120 de articole pe zi, de la Washington Post si Bloomberg, precum si fotografii. Anuntul survine dupa incetarea colaborarii dintre Washington Post si Los Angeles Times, care a functionat aproape 50 de ani. Washington Post si Bloomberg, fondata de Michael Bloomberg - astazi primar al New York-ului, au anuntat, de asemenea, crearea unei pagini web dedicate oamenilor de afaceri, pe site-ul Washington Post. Continutul va proveni atat de la cotidian, cat si de la Bloomberg.com. Mai mult, toate articolele Washington Post vor fi disponibile in timp real pentru clientii Bloomberg Professional.

Parteneriatul a fost lansat intr-un moment in care ziarele americane incearca sa depaseasca declinul dramatic al veniturilor din publicitate si pierderea cititorilor in favoarea informatiilor disponibile gratuit pe internet.