Wallace Souza, vedeta braziliana de televiziune acuzata ca a comandat mai multe crime pentru a-si spori audienta emisiunii pe care o realiza, a disparut, fiind cautat de fortele de ordine. Souza a fugit imediat ce a aflat ca pe numele sau a fost emis un mandat de arestare, relateaza AFP.

Souza este acuzat de crime, trafic de droguri si asociere criminala. Politia civila din Manaus a declarat ca, potrivit informatiilor disponibile, "avocatul lui Souza negociaza cu acesta pentru a se preda. Avocatul nu a putut fi contactat in cursul zilei de joi.

Vedeta populara de televiziune, deputat al statului Amazonas si fost politist, Wallace Souza a fost demis de la televiziunea Em Tempo anul trecut. El si-a pierdut recent si mandatul de deputat, ramanand astfel fara imunitate parlamentara.

Wallace si-a sustinut la acea vreme inocenta, afirmand ca este victima unui complot al crimei organizate.

In ciuda acuzatiilor grele, fostul prezentator nu a fost arestat, politia apreciind ca acesta nu va fugi de justitie.

Echipa lui Souza ajungea intotdeauna la locul crimei inaintea politiei

Souza este acuzat ca face parte dintr-o organizatie criminala formata din aproximativ 40 de persoane inculpate pentru genocid, trafic de droguri si detinere ilegala de arme.

Intr-unul dintre reportajele sale, era prezentat corpul unui traficant de droguri care urma sa fie ars, cu mult timp inainte ca politia sa ajunga la locul crimei.

Faptul ca ajungea mereu inaintea politistilor a atras atentia anchetatorilor, care au declansat o investigatie.

Mai mult martori au declarat ulterior ca Souza nu a ezitat sa comande crime pentru a-si credibiliza discursul politic axat pe securitatea sociala si pentru a-si creste audienta emisiunii pe care o realiza.