Grupul media Ringier, care in Romania detine, intre altele, publicatii precum Evenimentul Zilei, Libertatea si Capital, creeaza o noua divizie digitala la nivel de grup si apeleaza la schimbari in board-ul executiv, in conformitate cu noua orientare de dezvoltare in domeniul digital, potrivit unui comunicat Ringier remis vineri Hotnews.ro. Drept rezultat, pana la finele lunii noiembrie, conducerea executiva a grupului elvetian va avea doi noi membri.

Comunicatul precizeaza ca, in linie cu noua orientare a Ringier, Christian Unger, CEO al grupului, creeaza doua noi posturi in board-ul executiv: CEO Ringier Digital, responsabil de afacerile digitale, si CEO Ringier Europa Centrala, responsabil cu activitatile grupului in Europa Centrala si de Est (Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, Serbia si Germania). Cei doi noi membri vor fi numiti luna viitoare.

Ringier isi reafirma obiectivul de a creste puternic pe segmentul digital in urmatorii cinci ani, fapt pentru care structura organizationala este regandita in conformitate cu nevoile de business "in zona digitala si de tranzactionare prin intermediul internetului".

Schimbarile au fost comunicate joi in cadrul unei reuniuni a conducerii Ringier, desfasurate la Zurich. In prezent, board-ul executiv al Riniger AG este condus de Christian Unger, CEO, si format din Samuel Hugli - CFO, Thomas Trub - CEO Ringier Asia/New Markets, Marc Walder - CEO Ringier Switzerland, respectiv Marco Castellaneta, CCO.