Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis completarea Consiliului Consultativ al Rodipet cu doi noi membri, in urma discutiilor cu reprezentantii editurilor de presa si ai Clubului Roman de Presa (CRP), se arata intr-un comunicat al institutiei. Reprezentantii conducerii AVAS au propus miercuri infiintarea unui Consiliu Consultativ al Rodipet din care sa faca parte patru reprezentanti ai CRP si ai editurilor de presa neafiliate la acest organism, pentru maximizarea transparentei procesului de management al distribuitorului de presa.

Cei doi noi membrii ai Consiliului Consultativ al Rodipet sunt Indira Crasnea (presedintele Clubului Roman de Presa) si Serban Barbato (Media Sport Group).

Din Consiliul Consultativ mai fac parte Hadrian Mateescu (Adevarul Holding), Dan Apostolache (Publimedia International), Dan Saros (Ringier) si Gheorghe Anghel (Societatea R si publicatiile Hiparion Magazines).

Tot miercuri, AVAS, actionarul majoritar al Rodipet, a numit un nou Consiliu de Administratie (CA) al distribuitorului de presa si l-a desemnat pe Petre Rainof pentru functia de director general.

Noul Consiliu de Administratie este format din trei membri, reprezentanti ai AVAS, respectiv Mircea Negoita, Georgel Calin si Catalin Nitu, numarul acestora urmand sa fie suplimentat ulterior.

Compania Rodipet a fost cumparata in decembrie 2003 de firma Magnar System Com din Otopeni, in urma unei tranzactii de sase milioane de euro. In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

In luna martie, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat insa desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, pentru ca apoi, prin decizia judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea sa fie reinscrisa in lista actionarilor Network Press Concept, cu 51% din capitalul social al acestei firmei.