Magnatul media Rupert Murdoch, patronul grupului News Corporation, a anuntat ca isi doreste ca unul dintre copiii sai sa preia conducerea afacerilor sale. Declaratia a fost facuta in cadrul unei discutii cu privire la cine va prelua sefia companiei americane, informeaza Bloomberg.

"Sunt sigur ca unul dintre ei va intra", a precizat Murdoch, in varsta de 78 de ani. "Ar fi frumos. Oricarui parinte ii place sa vada asta", a continuat magnatul, care a explicat ca, la fiecare trei sau patru luni, o comisie discuta despre succesiunea la compania din New York - News Corporation, ce detine Wall Street Journal si studioul de film Twentieth Century Fox. Familia sa, cu aproximativ 40% din drepturile de vot, va "avea multe de spus", a subliniat Rupert Murdoch.

Alegerea succesorului ar putea determina orientarea politica a grupului si ar putea decide daca mentine ziarele din Statele Unite, Marea Britanie si Australia, a declarat pentru Bloomberg analistul media Ken Doctor. In urma cu o luna, tabloidul The Sun, detinut de gigantul media News Corporation, a dat o lovitura dura Partidului Laburist (si Executivului condus de Gordon Brown) si a anuntat ca ii va sustine pe Conservatori la urmatoarele alegeri legislative.

Rupert Murdoch are sase copii, din trei casnicii. In varsta de 36 de ani, James Murdoch este vazut de mare parte dintre investitori ca cel care va prelua conducerea operatiunilor News Corp. in Europa si Asia. Lachlan Murdoch, cel mai mare dintre fiii sai, a renuntat in mod neasteptat la functiile sale din News Corp. si s-a mutat, in iulie 2005, impreuna cu sotia si copilul in Australia. "Sper ca va reveni, intr-o zi", a declarat sambata Rupert Murdoch.

Nascut in Melbourne, Australia, Rupert Murdoch a construit News Corp, pe care a transformat-o intr-o companie media globala, cu actiuni inclusiv la Fox News, Wall Street Journal si MySpace. Intregul imperiu a fost ridicat dupa ce Murdoch a mostenit de la tatal sau actiuni la ziarul Adelaide News.