Seria de schimbari din cadrul Medien Holding, grup ce controleaza, intre altele, ziarul Romania libera, continua. Marilena Mantu, directorul general al Societatii "R", companie din cadrul Medien Holding si care editeaza ziarul Romania libera, preia conducerea diviziei de Corporate Media Publishing ce desfasoara inclusiv activitati de media buying (cumparare de spatiu publicitar), dupa cum au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii grupului. Marilena Mantu a fost numita in noul post miercuri. Pagina de media scrie ca printre clientii de publishing sau de media ai Corporate Media Publishing se numara Gaz de France, Baneasa Shopping City sau Gabriel Resources.

UPDATE Potrivit reprezentantilor Medien Holding, serviciile de media buying ale Corporate Media Publishing reprezinta cea mai noua linie de business a companiei, a carei activitate a inceput la sfarsitul anului 2008, iar serviciile CPM includ activitatile a trei echipe dedicate: Custom Publishing Division (publishing de reviste, cataloage, albume, reviste interne, brosuri), Creative Division (Concept, design, copywrite, etc) si Media Planning & Buying. Cezar Burlan va colabora pe partea de vanzari de publicitate cu Corporate Media Publishing, dar nu se va implica direct in activitatile de media buying ale diviziei.

Reprezentantii Medien Holding au precizat pentru HotNews.ro ca managementul Societatii "R" intra in atributiile lui Adrian Rus, care, potrivit unui anunt de saptamana trecuta, a fost numit administrator al Medien Holding.

Potrivit Paginii de media:

  • Marilena Mantu: "a fost, intr-un fel, alegerea mea"
  • "Mantu a coordonat si pana acum noul departament, care face publicatii pentru diverse companii, dar ofera si serviciile unei agentii de publicitate."
  • Departamentul a ajuns sa ruleze peste 100.000 de euro, potrivit Marilenei Mantu
  • Clientii diviziei, care se va transforma intr-o companie de sine statatoare: Gaz de France (servicii de media); Baneasa Shopping City (creatie si DTP); Tarom (editarea revistelor Tarom Insight si Sky Lady); Astra (media buying); Astra si Baumeister (corporate publishing); Gabriel Resources (editare de suplimente, distribuite impreuna cu ziarul).
  • Citeste mai mult pe Pagina de media

Medien Holding anuntase saptamana trecuta numirea lui Adrian Rus, directorul editurii Hiparion Magazines (parte a Medien Holding) in pozitia de administrator al grupului, iar miercuri a anuntat numirea lui Cezar Burlan la conducerea vanzarilor de publicitate.

Medien Holding este un joint venture intre The Nova Group si grupul german WAZ si, pe langa Romania libera si divizia de corporate publishing, mai este actionar principal in tipografia United Print si Hiparion Magazines (Caminul, Casa mea, Domus, Domus Util etc).