Televiziunea de stiri Vox News, care a primit licenta audiovizuala in august a.c., va incepe sa transmita luni, la ora 16.00, cu un program restrans, constand in trei emisiuni realizate in direct, a declarat pentru HotNews.ro directorul general al postului, Emil Jascau. Potrivit acestuia, televiziunea va trece la grila completa, in care programele de stiri vor avea o pondere de 60-70%, pana la sfarsitul anului.

Potrivit lui Emil Jascau, programul de luni va incepe cu emisiunea "Romania Vox Magazin", realizata de Nicoleta Cone in intervalul 16.00-19.00, urmata de "Romania in alb si negru", emisiune realizata de Florin Calinescu si Mbela Nzuzi in intervalul 19.00-22.00, iar de la ora 22.00, timp de trei ore, Cristian Gava va realiza emisiunea "Zece plus". Marti, in prima parte a zilei, postul a programat reluari ale celor trei emisiuni, iar de la ora 16.00 acestea vor avea noi editii in direct.

In privinta investitiei initiale, de 2,6 milioane de euro pana in mai 2010, anuntata in momentul in care Vox News a primit licenta, Emil Jascau spune ca "momentan sunt semnale ca aceasta va ramane la fel" , existand, insa, discutii pentru o posibila intrare a unui fond de investitii, discutii purtate "de la bun inceput".

Emil Jascau a declarat ca televiziunea are un parteneriat cu B1 TV, prin care noul post va putea folosi resurse ale acestei televiziuni - echipamente, studiouri si oameni. Echipa Vox News este formata, pentru inceput, din circa 100 de oameni, dintre care aproximativ 60 sunt cu norma intreaga, a spus el. Programele de stiri sunt, inca, in faza de probe, pana la finalizarea grilei.

Potrivit directorului general, postul va putea fi urmarit, incepand de azi, prin RDS, DCS si Dolce, negocierile cu UPC fiind in faza avansata. Scopul final este ca postul sa fie prezent pe toate retelele, a a declarat Jascau.

Vox News este operata de societatea Sport Channel, unde actionari sunt societatile Roxman Investment SRL (80%) si Global Alloys SRL (20%), unde actionari principali sunt Neculai Cretu si Magdalena Cretu.