Alexandru Miristea, directorul de distributie al trustului Realitatea - Catavencu, in varsta de 33 de ani a suferit miercuri dimineata un stop cardiorespirator. Decesul a fost anuntat printr-un mesaj intern al grupului Realitatea-Catavencu. Barbatul se simtea rau inca de acasa, dar totusi se pregatea sa se duca la munca. Vecinii l-au gasit in masina dupa aproximativ 20 de minute si au sunat la 112,scrieAdevarul.

„L-am vazut in masina, statea nemiscat si avea capul cazut intre scaune. Atunci am sunat la ambulanta“, a declarat un vecin. Ambulanta a sosit in 5 minute de la efectuarea apelului, iar medicii au inceput efectuarea procedeelor de resuscitare.

Prietenii si colegii sunt socati de vestea mortii. "Gandurile se contopesc. Totul devine confuz si nimic nu mai are sens. Avea 33 de ani. Poate cel mai bun, dedicat si corect om cu care am lucrat vreodata, a incetat sa mai fie. In aceasta dimineata. A pus prea mult suflet, in tot ce a facut vreodata. Si inima i-a cedat. Era la volan, se grabea spre birou. Aici il gaseai, aproape mereu. Zi si noapte, muncind nebuneste. Luptandu-se cu tone de ziare, reviste, carti, facturi, telefoane…", a scris Dragos Stanca, pe blogul sau.

O meserie de un stres inimaginabil

"Eram uimit cum poate fi atat de calm si de luminos un om a carui functie presupune un stres inimaginabil. Caci Alex trebuia sa stie mereu ce tiraj a tras ziarul X, de ce n-a ajuns sau de ce a intarziat pachetul in orasul Y, de ce produsele trustului nu sunt la vedere in Piata A, de ce firma de difuzare B nu si-a platit datoriile, cand se face proba de tipar pentru lansarea noii reviste Y. Pe el il sunau toti cand voiau sa afle “cum a mers” cine stie ce editie cu subiect bun, pe el il sunau toti cand ziarul sau revista nu se mai gaseau nu-stiu-unde, el trebuia sa fie si la birou, si pe teren, si la tipografie, si la gara. (...) Nu se poate sa se piarda, asa, pur si simplu. Mai ales daca altcineva le poate salva. Visurile unui om care moare pe neasteptate ne raman noua, celor care l-am cunoscut", a scris si Mihnea Maruta pe blogul sau.