CNA a amendat, duminica, posturile Antena 3 si Realitatea TV, precum si o televiziune locala, pentru incalcarea reglementarilor privind campania electorala in audiovizual. Antena 3 a primit o amenda de 7.500 de lei, iar Realitatea TV - o amenda de 5.000 de lei, sanctiunile putand creste daca posturile vor continua sa incalce reglementarile in vigoare.

Antena 3 a primit o amenda de 7.500 de lei pentru campanie in ziua alegerilor, prin declaratiile negative facute de jurnalisti invitati in platou la adresa referendumului si a lui Traian Basescu, acesta fiind comparat cu Hitler si acuzat de "atentat la democratie" si de faptul ca "isi ia avant dictatura". In decizia CNA a fost avut in vedere si faptul ca Zoe Petre, sustinatoare a unuia dintre candidati, a participat la discutiile televizate.

Realitatea TV a fost amendata cu 5.000 de lei pentru ca au transmis in direct declaratii facute de Adriean Videanu, Victor Ponta si Norica Nicolai, in conditiile in care in ziua alegerilor nu mai pot fi difuzate declaratii cu caracter electoral ale competitorilor si sustinatorilor acestora.

Postul local Televiziunea Targoviste a fost, de asemenea, amendat cu 10.000 de lei pentru ca a difuzat un interviu cu Traian Basescu de trei ori in cursul zilei de sambata si o data duminica dimineata, in conditiile in care campania electorala in audiovizual s-a incheiat sambata dimineata la ora 7.00.