Microsoft ar fi dispusa sa plateasca pentru ca publicatiile magnatului media Rupert Murdoch sa fie scoase din indexul de cautare al Google, dar sa figureze in cautarile facute cu motorul Bing, scrie Financial Times, citand surse apropiate discutiilor. Mai mult, se pare ca Microsoft discuta si cu alte grupuri media pentru a le convinge sa-si retraga site-urile din Google.

Recent, Murdoch a afirmat ca va elimina publicatiile pe care le detine din indexul de cautare al Google, pentru a incuraja oamenii sa plateasca pentru continutul on-line.

Financial Times sustine ca News Corp a initiat discutiile cu Microsoft, iar rezultatul ar fi unul favorabil celui mai mare producator de software care ar da Google o lovitura in segmentul cautarii pe internet.

Mai mult, sursele spun ca Microsoft discuta si cu alte imperii media pentru ca articolele publicatiilor acestora sa nu mai poata fi gasite prin cautarile pe Google, dar sa fie disponibile pe Bing.

Miscarea Microsoft e un atac direct la Google pe teritoriul cautarii pe internet unde Google detine suprematia, iar Microsoft se lupta de ani buni sa castige cota de piata.

Presa scrisa nu a gasit inca un model de business care sa-i aduca venituri importante din editiile de pe internet, iar Murdoch si alti magnati media cred ca stirile contra cost sunt singura solutie.