Playboy Enterprises isi va externaliza toate operatiunile de publishing, exceptie facand cele editoriale, catre compania American Media Inc., in efortul de a readuce publicatia cu acelasi nume pe profit in urmatorii doi ani, scrie, marti, Reuters, precizand ca decizia a fost anuntata initial de Wall Street Journal.

Compania a anuntat marti ca se asteapta ca revista Playboy sa inregistreze pierderi de 8 milioane de dolari anul acesta si ca externalizarea operatiunilor sa reduca aceste pierderi cu 5 milioane in 2010, inaintea unei reveniri pe profit in ultima parte a lui 2011. Agentia citata precizeaza ca decizia de externalizare a fost luata in contextul in care compania fondata de Hugh Hefner poarta discutii pentru a fi vanduta contra sumei de 300 milioane de dolari, printre cei interesati de cumparare fiind un fost sef al diviziei de entertainment a Playboy Enterprises si grupul Iconix Brand.

American Media Inc., avand sediul in Florida, este cel de-al patrulea mare editor de reviste din SUA. Compania va prelua operatiunile de productie, difuzare, vanzari de publicitate si marketing ale revistei Playboy si ale altor publicatii Playboy Enterprises distribuite pe piata americana.