Cel mai mare grup de presa din Turcia, Dogan Yayin Holding (DYH), a anuntat miercuri esecul negocierilor purtate cu Trezoreria asupra amenzilor record de peste doua miliarde de euro, anunta AFP, care citeaza agentia Anatolia.

"Nu s-a ajuns la niciun compromis" dupa 16 ore de negocieri, precizeaza Dogan Yayin Holding, intr-un comunicat de presa. Compania afirma ca, in lipsa unui acord, isi va continua actiunile in justitie impotriva fiscului turc.

Acest esec intervine in momentul in care grupul german Axel Springer a anuntat saptamana trecuta ca va cumpara 29% din capitalul DYH, pentru 161 milioane euro, conditionand insa tranzactia de rezolvarea conflictului cu Trezoreria.

Fiscul a dispus in acest an doua amenzi dure - 370 milioane si 1,75 miliarde euro - grupului Dogan, care controleaza peste jumatate din media privata din aceasta tara. Grupul, care critica virulent guvernul conservator islamic, la putere din 2002, a denuntat un atac politic la adresa libertatii presei.

Comisia Europeana s-a declarat "preocupata" de libertatea presei din Turcia, tara care doreste sa adere la Uniunea Europeana.