Televiziunea Romana a castigat drepturile de televizare pentru meciurile echipei nationale de fotbal din campania de calificare la Campionatul European din 2012. Dupa negocieri cu mai multe televiziuni, FRF a ajuns la un acord cu TVR, contractul urmand a fi semnat in perioada urmatoare. Reprezentantii TVR s-au aratat dispusi sa revanda posturilor sportive o parte din drepturile de difuzare castigate.

UPDATE TVR este dispus sa revanda posturilor sportive o parte din drepturile de difuzare castigate: “Contractul contine mult mai multe drepturi decat in urma cu doi ani. Posturile sportive ar putea cumpara din meciuri, daca sunt interesate. Contractul este mult mai complex de aceasta data. Include echipele de tineret, dar si reluarile si rezumatele”, a declarat, pentru Paginademedia.ro, directorul departamentului Sport din TVR, Ioan Todan.

Paginademedia.ro publica, separat, o analiza facuta impreuna cu agentia Next Advertising, potrivit careia in doi ani Antena 1 a atras venituri din publicitate de 1,35 milioane de euro din difuzarea partidelor Nationalei. Avand in vedere ca drepturile au fost cumparate cu 2,6 milioane, aceste meciuri au "in primul rand ratiuni de marketing, decat comerciale", potrivit sursei citate.

"In urma licitatiei organizate de Federatia Romana de Fotbal, S.R.Tv a recastigat drepturile pentru transmisiunile directe, reluarile si rezumatele meciurilor oficiale ale tuturor echipelor nationale de fotbal (seniori, tineret, juniori, senioare si futsal) in perioada 2010-2011", se arata in comunicatul Televiziunii Romane.

La licitatia drepturilor de televizare a meciurilor echipei nationale de fotbal au inaintat oferte si alte doua televiziuni: Antena 1 si ProTV, dar TVR a avut cea mai buna oferta.

Postul de televiziune Antena 1 a detinut drepturile pentru difuzarea meciurilor nationalei de fotbal din campania de calificare pentru Cupa Mondiala 2010 din Africa de Sud, contractul cu Federatia Romana de Fotbal fiind in valoare de 2,6 milioane de euro. Din cauza crizei economice mondiale, dar si a scandalurilor si ratarii calificarii la Mondialul din Africa de Sud a nationalei lui Razvan Lucescu, valoarea noului contract este mult mai mica, speculandu-se ca suma platita de TVR ar fi undeva la o treime fata de cea platita de Antena 1 pana acum.

"Nu pot da suma pentru care a castigat TVR pana nu semnez contractul. Este o suma buna la piata reala de acum. Este vorba de meciurile care vor fi disputate pe teren propriu", a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu, potrivit Mediafax.