TVR cere un buget de 185 de milioane lei pentru 2010, SRR cere 191,5 milioane lei, iar CNA 9,34 milioane
TVR
Potrivit proiectului de buget al TVR pe 2010, postat pe site-ul Ministerului de Finante, SRTv cere Executivului un buget pe anul viitor de 185.070.000 de lei, in crestere cu 25 de milioane de lei fata de anul in curs, cand institutia a beneficiat de la bugetul de stat de o suma de 160.070.000 de lei.
Suma pe care TVR o solicita de la bugetul de stat reprezinta 28% din sursele de finantare ale TVR, in timp ce restul de 72% va reprezenta finantarea din propriile venituri, respectiv din: sumele incasate din realizarea obiectului de activitate, taxa TV, sume incasate din publicitate etc.
Din portofoliul Televiziunii Publice fac parte in prezent posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR International, TVR Info si TVR HD (in regim experimental), dar si cinci studiouri teritoriale - TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Craiova, TVR Targu-Mures - si portalul www.tvr.ro.
Radioul Public
De cealalta parte, Radioul Public are nevoie, in 2010, de un buget de 191.574.000 de lei pentru a-si desfasura activitatea, potrivit proiectului de buget al SRR, postat pe site-ul Ministerului de Finante. Suma solicitata Executivului de Radio Romania este cu 14,4 milioane de lei mai mare decat bugetul SRR pe anul in curs, care este de 177.174.000 de lei.
Banii pe care SRR ii solicita de la bugetul de stat reprezinta 47,33% din bugetul Radioului Public, restul de 52,67% reprezentand veniturile proprii ale institutiei. Potrivit legii 41 din 1994, veniturile proprii ale SRR provin din: taxa radio, sume incasate din publicitate etc.
Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) detine in prezent posturile Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucuresti si peste 10 statii regionale. Acestora li se adauga postul online pentru copii Kids Radio si agentia de presa Rador.
Consiliul National al Audiovizualului
Si CNA solicita pentru anul 2010 un buget de 9,34 de milioane de lei dintre care 350 mii lei, pentru capitolul cheltuieli de capital. Din aceasta valoare 282 mii lei sunt preconizati a fi cheltuiti pentru programul "Intarirea capacitatii de monitorizare".

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Ce nesimtire!
Sigur, la investitia pe care o facem, asteptam de la TVR mult mai mult si mult mai bine.
Altfel e usor sa arunci cu sudalme.
Radioul public e dezamagitor cu adevarat. Ar putea fi mult mai dinamic, partas la secolul XXI, mai modern dar fara sa fie usurel, in cautare de oameni de radio veritabili. Un departament de casting radio n-ar strica. Doar vorbim de un radio al romanilor, un instrument media ce tine de siguranata nationala la urma urmei.
Spor la treaba tuturor in 2010, ca e treaba de facut in tara asta si noi ne pierdem vremea tastand variante gratuite pentru altii.
Sunt în toate țările civilizate unde există și concurență.
Și să nu uităm că toate televiziunile și radiourile care s-au înființat după 90 au furat din specialiștii de la tvr sau radio.
Mi se par extrem de aberante opiniile celor care spun că plătesc inutil taxa (care dealtfel e chiar mică).
La tvr emisiunile și filmele nu sunt întrerupte de publicitate - ca să dau un singur exemplu.
Singura televiziune care mai dă filme fără să le întrerupă e hbo. Dar la ei poți vedea numai filme și taxa care trebuie plătită pt. hbo - deci un singur canal - e de 7 lei.
La tvr e 4 lei.
Este o suma fabuloasa. Mult prea mult pentru o televiziune de nimic.
Nu sunt in stare sa-si faca o imagine mai buna, decoratii, etc.
Si pentru ce atata banet?
Din acestia avem cu duiumul insa din pacate tara asta nu are nevoie de cocalari si de analfabeti si prost crescuti, mai degraba mai putini si d ecalitate decat o droaie si balosi!
Deci , invitatia mea este sa parasiti aceasta tara sau sa faceti ceva sa ne scapati de voi!
Draga cititor cu nick-ul Observer, tu conduci in prostie, te rog sa pleci la capsuni sau la cersit in Italia, si nu te mai intoarce, te rog!