Florian Fels, care in ultimii ani a fost CEO al companiei media detinute de grupul german Axel Springer in Polonia, a fost numit sef al noii divizii central europene infiintate de grupul elvetian Ringier toamna trecuta, potrivit unui comunicat de presa. Fels, care isi va prelua atributiile noii functii de la 1 februarie 2010, va fi responsabil cu operatiunile desfasurate de Ringier in Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia si Serbia.

UPDATE Axel Springer a anuntat, tot luni, numirea lui Marek Sowa in pozitia ocupata pana acum de Florian Fels.. Marek a lucrat in pozitii de conducere in cadrul Agora SA - cel mai mare publisher din Polonia si detinator al cotidianului Gazeta Wyborcza - si UPC Polska. Axel Springer planuieste sa ii predea lui Sowa si alte responsabilitati de management in cadrul operatiunilor din Europa Centrala si de Est, potrivit comunicatului grupului german.

Catalin Tolontan noteaza pe blogul sau ca Florian Fels "este omul care a dus, de la nivelul de top, una dintre cele mai pasionante lupte din presa scrisa europeana: cea intre tabloidul Fakt, proprietatea Axel Springer, si cotidianul Gazeta Wyborcza (...). La capatul unei lansari de manual, Fakt a reusit sa-si devanseze competitorul legendar ca tiraj vindut, dar nu ca publicitate, devenind cel mai vindut ziar din Europa de Est, cu peste 400.000 de exemplare cumparate zilnic de polonezi."

In toamna, cand a anuntat crearea unei noi divizii digitale la nivel de grup, Ringier a anuntat si infiintarea diviziei Ringier Central Europe. Sefii ambelor entitati intra in board-ul executiv al grupului elvetian, schimbat in functie de noua orientare strategica a grupului pentru mediul digital

Florian Fels, noul CEO Ringier Central Europe, a lucrat pentru Axel Springer din 1993, ocupand diverse functii pana in 2005, cand a fost numit CEO al companiei media detinute de grupul german in Polonia. Sub conducerea lui Fels, in Polonia Axel Springer si-a extins activitatile pe Internet si a lansat mai multe publicatii, Axel Springer Polska editand in prezent patru cotidiene si 11 reviste, arata comunicatul Ringier.

  • Christian Unger, CEO Ringier AG, citat in comunicatul de presa: "Florian Fels, recomandat de vasta sa experienta atat in print cat si in online, va fi responsabil de continuarea dezvoltarii operatiunilor noastre din Europa Centrala, in linie cu noua orientare strategica".