Angajatii de la Ziua au fost informati, marti, printr-o scrisoare semnata de directorul general Mihai Palsu, ca ziarul isi suspenda aparitia in format tiparit incepand de joi, 7 ianuarie, "pana la echilibrarea balantei financiare". Potrivit anuntului, editia online "va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si pana acum".

UPDATE 1 Alecu Racoviceanu, seful echipei editoriale de la Gardianul, a declarat pentru HotNews.ro ca si acest ziar isi va inceta aparitia in varianta tiparita incepand de miercuri, ramanand in versiunea online. El a declarat ca in zilele urmatoare se va stabili ce se va intampla cu angajatii ziarului si cati vor continua sa lucreze online.

UPDATE 2 Roland Catalin Pena, redactor-sef Ziua, a afirmat pentru HotNews.ro ca afectati de inchiderea ziarului sunt 200 de oameni si ca echipa online numara in prezent circa 20 de oameni.

Comunicatul internal Ziua

5 ianuarie 2010

Stimati colegi,

Fata de dumneavoastra, din punct de vedere moral, imi asum intreaga responsabilitate pentru situatia in care se afla Grupul de presa ZIUA.

Va multumesc pentru ca, in ultimii doi ani, ati fost alaturi de mine si m-ati ajutat, inconditii extrem de vitrege, sa tin in viata cotidianul ZIUA fara ca acesta sa primeascavreun sprijin financiar extern.

Stimati colegi,

Ma vad nevoit sa va anunt ca proprietarii Grupului de presa ZIUA au luat decizia de asuspenda aparitia cotidianului ZIUA, editia print, incepand cu joi, 7 ianuarie 2010,pana la echilibrarea balantei financiare.

Editia online a ziarului ZIUA va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si panaacum.

Incepand cu data de 6 ianuarie 2010, toti angajatii grupului de presa ZIUA care nu facparte din echipa redactionala ZIUA online vor primi preavizul legal de incheiere acontractelor de munca.

Stimati colegi,

Va multumesc ca ati realizat vreme de 15 ani un ziar decent, puternic, un nume care a

fost de multe ori fruntea presei romanesti.

ZIUA este un brand care nu o sa dispara.

Cu mult respect,

Mihai PALSU

Director general ZIUA

Editat de grupul de presa Ziua, cotidianul cu acelasi nume a fost infiintat in 1994 si a fost condus pana in urma cu cativa ani de Sorin Rosca Stanescu, iar apoi de Mihai Palsu (director) si Roland Catalin Pena (redactor-sef). Gardianul a fost infiintat in 2002, fiind condus initial de Gabriel Stanescu (director), iar in ultimii ani de un colegiu editorial format din Lidia Popeanga-Mitchievici, Alecu Racoviceanu si Val Valcu, fiind editat de SC Best Media Press.

In noiembrie, instanta a decis insolventa Best Media Press intr-un dosar inregistrat de Sanoma Hearst Romania, insa Best Media a facut recurs. In toamna acestui an, Ringier a cerut, la randul sau, insolventa SC Ziua SRL.

Potrivit ultimelor cifre BRAT, Ziua inregistra, in trimestrul al treilea al anului trecut, vanzari medii pe aparitie de 11.033 exemplare.