Gazeta Sporturilor incearca un nou format de carte, urmand sa distribuie cu ziarul, la sfarsitul lunii, un volum "care incape in buzunar". Paginademedia.ro socoteste ce economii face Ringier prin decizia de a nu mai distribui fise de cafea angajatilor. Un studiu arata pentru ce fel de continut ar plati sau au platit consumatorii online din 54 de tari. Iar Le Monde, in versiunea tiparita, nu a mai aparut pe piata de marti, din cauza unei greve.

  • Catalin Tolontan anunta pe blogul sau ca in data de 28 ianuarie Gazeta Sporturilor se va distribui impreuna cu o carte intr-un format lansat recent in Occident. Prin noul format, "datorita hirtiei extrem de subtire, asemanatoare celei de Biblie, o carte mare de aproximativ 350 de pagini se transforma intr-un obiect care incape in buzunar", scrie Tolontan. El precizeaza ca este vorba despre un proiect Gazeta-Humanitas si ca titlul lansat la sfarsitul lunii este "Nostalgia" de Mircea Cartarescu.
  • Pagina de media scrie ca Ringier Romania nu mai distribuie fise de cafea angajatilor si calculeaza ca astfel grupul ar face economii de peste 2 miliarde de lei vechi anual, "prin care poate fi sustinuta timp de un an o redactie de cativa oameni, cum e cea a unei reviste".
  • O cercetare Nielsen semnalata de Cristian Manafu pe blogul sau si realizata in 54 de tari arata, intre altele, ca 57% dintre consumatorii activi pe Internet au platit sau ar plati pentru muzica online, 57% - pentru filme online, 51% - pentru jocuri online, 49% - pentru continutul online al unor reviste, 42% - pentru continutul online al unor ziare, iar 36% - pentru continutul unor surse de stiri exclusiv online.
  • Mediafax scrie ca incepand de marti cotidianul Le Monde nu a mai aparut pe piata din cauza unei greve a salariatilor din departamentele de intretinere si distributie, care se opun unui proiect de vanzare a tipografiei ziarului catre un grup spaniol. Ziarul anunta ca versiunea completa a editiei din 7 ianuarie poate fi accesata gratuit pe LeMonde.fr.