- Intalnirea s-a incheiat
- Uite asta trebuie sa faca presa scrisa!
- Cartea viitorului: un proiect GSP – Humanitas
- Drumul presei în 3 spoturi
Nota redactiei:
* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
* Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.
Nu meritati sa va mai cumpere nimeni ziarul, e prea slab. Bine ca exista informatia online (nu gsp.ro, ala e un site similar ziarului) si putem sa va pedepsim privindu-va cum muriti de foame cu mondenitatile in gura.
Raportul dintre tehnica si profunzimea articolelor scrise s-a inversat fata de trecut: tehnica este superioara iar articolele tind spre pueril si subiectivism.
Oamenii au devenit sceptici asupra informatiilor oferite de presa si neverificabile, propagate obsesiv de ziare fara stiri .
Intrebarea mea este:
Cand vom vedea ca jurnalistii fac un contract pentru profesionalismul lor (pe orice tip de canal informational sa putem crede ce ni se prezinta ) ?
Ar fi corect ca orice jurnalist sa raspunda legal – contractual pentru daunele pe care le provoaca informatiile false si subiective cu care suntem intoxicati in anumite contexte de interese.
intrebarea: astfel de masuri sunt benefice pentru presa pe care o visati sau nu?
regards,
ws
2. In data de 30 noiembrie 2009 am trimis, prin email, un articol spre publicare chiar Agentiei care gazduieste discutia de fata (in atentia domnului Dan Tapalaga). Desigur ca Agentia nu era obligata sa-l publice, dar care este parerea Dumneavoastra fata de lipsa de reactie a acesteia in legatura cu problema semnalata, respectiv incalcarea nu numai a legii romanesti, ci si a unor conventii internationale incheiate de Romania si faptul ca nerespectarea acestora este in detrimentul a zeci de mii de cetateni romani? Nu mai vorbesc de incalcarea datoriei elementare de a mi se da un raspuns.
2. Nu cunosc ce ati trimis catre hotnews, insa tineti seama de urmatorul lucru. O investigatie jurnalistica dureaza si se confirma sau se infirma. Nu tot ce primesc ei sau noi de la oameni devine publicabil. E frumos si neadevarat sa spui "noi facem tot ce doreste publicul". Nu, nu facem asta! Facem, conform regulilor profesiei, ceea ce se poate verifica, conecta si apoi publica. Cind colegii mei au publicat probe despre falsificarea de catre statul roman a pasapoartelor gimnastelor, lumea s-a oripilat. Acela era un subiect publicat IMPOTRIVA opiniei generale. Cred ca trebuie sa iesim din minciuna ca presa e o croitorie care face haine cum vrea publicul de masa. Nu e! De multe ori, subiectele sint scrise contra mentalului colectiv si opiniei majoritare. Si e foarte bine!
E cam penibil sa admiti existenta unei forte necurate dar necunoscute care tulbura apele in presa. Inteleg si jena pe care o poate resimti un ziarist care ar decide sa vorbeasca despre asa ceva insa este extrem de deranjant pentru unii dintre noi sa vedem oameni de presa care discuta despre problemele morale din societate si din politica dar niciodata nu discuta concret si punctual despre problemele lor.
Exista discutii intre editorii de ziare pentru o retea care sa ia locul rodipet? in ce faza sunt discutiile astea, daca exista? Pdap, ce solutii de marketing sau de distributie sau de alta natura are gsp ca sa incetineasca, macar, scaderea vanzarilor (vazand cum au scazut anul trecut)?
Pana acum presa a aparat mogulii si mafiotii
impotriva atacurilor prezidentiale.
Intrebare
Poate presa romaneasca dependenta de prosperitatea mogulilor sa-si indeplineasca rolul ei social.