Prezentatorul american de talk-show al retelei NBC, Jay Leno, va reveni cu o emisiune programata tarziu in noapte, cel mai probabil din nou la "The Tonight Show", dupa ce emisiunea sa actuala, "The Jay Leno Show", programata in prime-time, nu a avut succesul scontat, relateaza CNN.

"The Jay Leno Show", care a debutat in septembrie, a fost privit drept un experiment indraznet pentru retelele americane de televiziune si a declansat numeroase controverse pe piata TV. NBC l-a transferat pe Jay Leno de la un talk-show programat tarziu in noapte la unul difuzat la ore de maxima audienta - cand marile retelele de televiziune programeaza seriale.

Decizia NBC de a-l muta pe Jay Leno in prime-time a fost luata pentru a diminua din cheltuielile retelei. Un talk show de tipul "Jay Leno Show" costa aproximativ 100 de milioane de dolari pe an, potrivit LA Times, ceea ce inseamna de trei ori mai putin decat productia serialelor pe care retelele americane le programeaza in acelasi interval.

Din cauza ca nu a avut succesul scontat, NBC a anuntat ca va reanaliza locul talk-show-ului gazduit de Jay Leno in grila de programe si va incerca sa mute vedeta din nou catre o ora mai tarzie. "The Jay Leno Show" nu va mai fi difuzat incepand cu 12 februarie, cand NBC va transmite Jocurile Olimpice de Iarna.

NBC va negocia cu cei trei prezentatori de talk-show ai postului, Jay Leno, Conan O'Brien si Jimmy Fallon, pentru a hotari cine si ce slot va ocupa.

"Conan O'Brien a preluat emisiunea fanion al postului NBC, "Tonight Show", dupa ce, in septemrbie, Leno si-a inceput propriul talk-show de la ora 22, iar Jimmy Fallon a preluat locul lui O'Brien la carma "Late Night". Noile planuri ale NBC urmaresc sa-l puna pe Jay Leno in fruntea unui "Tonight Show" scurtat, O'Brien sa revina la "Late Night", iar Jimmy Fallon sa gazduiasca o emisiune noua care sa inceapa de la ora 1 dimineata.

Joia trecuta, in cadrul emisiunii sale, Jay Leno a glumit in jurul problemei schimbarii grilei de programe si a anularii "The Jay Leno Show". "Din experienta mea, stiu ca NBC renunta la emisiuni doar atunci cand sunt pe primul loc", a declarat prezentatorul american.