Thomas Landolt, CEO al grupului ARBOmedia AG si sef peste operatiunile internationale ale grupului Goldbach Media, preia incepand de joi, 14 ianuarie conducerea operatiunilor ARBOmedia Romania-EMI Romania, in locul lui Silviu Ispas, dupa cum a declarat acesta din urma pentru HotNews.ro. Ispas spune ca si-a dat demisia de la 1 ianuarie 2010, aplicabila incepand cu aprilie. La randul sau, Landolt a declarat pentru HotNews.ro ca incepand de astazi preia toate functiile detinute de Silviu Ispas si ca va ramane in Romania pana cand "business-ul se revitalizeaza".

Silviu Ispas a declarat pentru HotNews.ro ca "Thomas Landolt si-a asumat in forta functia de managing director, inlocuindu-ma in toate functiile". El a declarat ca, parasind grupul, va continua sa faca "ceea ce stiu sa fac mai bine, adica media, presa, voi lansa proiecte noi, atat online, cat si in print. Pentru mine ultimii ani au reprezentat o stagnare, din cauza actionariatului" grupului, a spus el.

Silviu Ispas nu a precizat care au fost motivele pentru care si-a dat demisia, spunand doar ca "a fost acceptata imediat, ceea ce spune multe" privind atitudinea lor.

La randul sau, Thomas Landolt a declarat ca aceasta schimbare a fost cauzata de "Silviu Ispas, care si-a inaintat demisia intre Craciun si Anul Nou". El a precizat ca preia responsabilitatile managementului din Romania in paralel cu cele pe care le are la nivel de grup. Prioritatea sa va fi "sa stabilizam activitatile in aceasta perioada nu foarte usoara din punct de vedere economic".

Thomas Landolt, care a condus Ringier Romania in perioada 2003-2006, s-a alaturat Goldbach Media la inceputul anului 2008. In septembrie 2008, Goldbach Media, grup specializat in noile media, a anuntat ca a preluat controlul asupra grupului german ARBOmedia, la care este afiliata reteaua European Media Investment (EMI), prezenta si pe piata de presa scrisa locala din Romania. In 2009, EMI Romania a renuntat la mai multe dintre publicatiile din portofoliul sau. Operatiunile de vanzari de publicitate online ale ARBO se desfasoara printr-o entitate separata, ARBOinteractive, condusa de Calin Rotarus.

UPDATE Comunicatul ARBOmedia

Silviu Ispas pleaca de la ARBOmedia

Munchen / Bucuresti, 14 ianuarie 2010 - Silviu Ispas, managing director al ARBOmedia.net si EMI Romania, a decis sa paraseasca pozitiile pe care le detinea incepand cu data de 31 martie 2010 si sa se dedice unor noi provocari profesionale.

Pana la o decizie ulterioara, toate responsabilitatile operationale ale domnului Silviu Ispas vor fi preluate de catre Presedintele Board-ului ARBOmedia AG - dl. Thomas Landolt.

In anul 2005, domnul Ispas s-a alaturat companiei noastre dupa ce activase deja ca si consultant timp de doi ani. Din 2007 pana in octombrie 2009 a fost membru al Consiliului de Administratie al societatii afiliate EMI AG. Dl. Silviu Ispas a fost desemnat sa initieze si dezvolte EMI Romania, societatea care administreaza activitatile de publishing din Romania ale Grupului ARBOmedia. Dorim sa-i multumim domnului Ispas pentru activitatea sa si pentru contributia sa in calitate de director al companiei si ii dorim succes in actiunile sale viitoare.