Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), prima institutie de profil din invatamantul romanesc infiintata dupa 1989, a marcat, marti, 20 de ani de cand s-a semnat ordinul de infiintare. Cu aceasta ocazie, FJSC a primit Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, acordat de presedintele Traian Basescu in semn de apreciere pentru contributia facultatii la dezvoltarea invatamantului de jurnalism si comunicare.

La randul sau, decanul FJSC, prof. univ. dr. Mihai Coman, a primit Ordinul "Serviciu Credincios" in grad de Cavaler.

Mihai Coman, citat in comunicatul facultatii:

  • Dupa 20 de ani, "FJSC a devenit o institutie de referinta pe plan national si international. Corpul nostru profesoral semneaza doua treimi din tot ce inseamna bibliografia fundamentala in jurnalism si stiintele comunicarii din Romania"

Marti a fost prezentata si acreditarea internationala obtinuta de FJSC din partea organizatiei ”Le Reseau THEOPHRASTE des Ecoles Francophones de Journalisme”. FJSC ocupa locul al treilea in topul celor mai bune facultati de jurnalism francofone din lume, cu 58 de puncte, dupa Université catholique de Louvain à Louvain-La-Neuve, Belgia, cu 66 de puncte, si Institut Pratique de Journalisme Paris, Franta, cu 60 de puncte, potrivit comunicatului citat.

FJSC marcheaza 20 de ani de la infiintare printr-o serie de evenimente incepand de anul trecut, cand, in noiembrie, a avut loc conferinta internationala Change in Progress.