Clubul Roman de Presa (CRP), Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), Patronatul Presei Romane (PPR), Asociatia Patronala a Editorilor Locali (APEL), Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) sunt de acord cu principiul contributivitatii la sistemul pensiilor de stat, dar solicita Guvernului masuri fiscale de sprijinire a industriei mass-media, se arata intr-un comunicat comun remis, miercuri, redactiei HotNews.ro.

“Momentul posibilei introduceri a CAS pentru drepturile de autor ale jurnalistilor, dar exclusiv pentru cei care isi desfasoara activitatea doar in baza acestui tip de contract, trebuie corelat cu acela al intrarii in vigoare a unor masuri fiscale de sustinere a mass-media. Aceasta atitudine este determinata de raportarea acestor organizatii la realitatile ingrijoratoare din industria mass-media, aflata inca intr-o stare de fragilitate financiara si a carei redresare va fi lenta si dificila”, se mai arata in comunicat.

Potrivit semnatarilor, CRP, AJR, PPR, APEL si UGIR au raspuns invitatiei la dialog adresata de ministrul Muncii, Mihai Seitan si inteleg imperativele Ministerului Muncii in materie de pensii. In acelasi timp, organizatiile "dau prioritate apararii intereselor industriei mass-media si isi vor continua demersurile in scopul gasirii unor solutii pentru redresarea industriei mass-media”, se mai spune in finalul documentului.