Cea mai mare scadere a increderii in randul populatiei din Romania, in toamna anului trecut, o inregistreaza televiziunile, potrivit ultimului Eurobarometru, dat publicitatii luni de Eurostat. Acesta indica o scadere a increderii romanilor in televiziune de la 70% in iunie 2008 la 61% noiembrie 2009.

Daca Eurobarometrul compara nivelul de incredere in guvern, partide politice si justitie in noiembrie 2009 cu cel din iunie 2009, increderea in televiziuni in toamna anului trecut este raportata la datele istorice de referinta din iunie 2008 (perioada de pre-campanie pentru alegerile parlamentare nationale).

Potrivit sondajului realizat in perioada 30 octombrie-11 noiembrie 2009 de TNS Opinion&Social, la cererea Comisiei Europene, "polarizarea excesiva a discursului si implicarea marilor trusturi de presa in campania prezidentiala pare sa fi dus la o pierdere de capital de incredere pentru aceste canale mediatice" (televiziunile - n.r.).

Studiul arata insa ca nivelul de incredere in televiziune este mai ridicat in Romania, comparativ cu media europeana, care a inregistrat in intervalul mentionat o scadere de patru puncte procentuale, de la 53% la 49%.

  • Citeste mai mult despre rezultatele ultimului Eurobarometru aici
  • Despre increderea in TV cititi aici