Posturile Kanal D si Vox News au fost somate public de CNA pentru prezentarea detaliata a tehnicilor criminale folosite in cazul Sergiu Bahaian, incalcand astfel normele in vigoare. OTV si B1 TV au scapat nesanctionate. Saptamana trecuta, forul a somat, pentru nereguli similare, alte opt posturi nationale.

Pe scurt, Kanal D si Vox News au prezentat in perioada 16 - 18 ianuarie si, respectiv, 16 si 17 ianuarie, informatii si imagini cu privire la cazul Bahaian, cu descrieri detaliate ale victimelor si practicilor criminale.

Potrivit CNA, televiziunile au incalcat, astfel, legislatia audiovizuala care interzice difuzarea emisiunilor care contin "demonstratii sau detalii importante privind tehnici criminale", in intervalul 6.00 - 22.00.

Forul a analizat si modul in care posturile OTV si B1 TV au prezentat cazul Bahaian, insa nu a constatat nereguli.

Saptamana trecuta, alte opt posturi nationale - TVR1, TVR2, Antena1, Antena3, Pro TV, Prima TV, National TV si Realitatea TV - au fost somate public de CNA pentru prezentarea detaliata a tehnicilor criminale folosite in cazul Sergiu Bahaian, in emisiunile lor de stiri si dezbateri, din perioada 17-20 ianuarie.