SIlviu Ispas, cel care pana la inceputul acestui an a condus operatiunile ARBOmedia in Romania, a ramas presedinte al Biroului Roman de Audit al Tirajelor, desi isi exprimase intentia de a-si anunta retragerea, in urma despartirii de ARBOmedia. El a declarat ca va candida, saptamana viitoare, pentru un post in Consiliul Director BRAT "din partea presei locale". Si aceasta, in conditiile in care, dupa cum reiese dintr-un mesaj publicat joi de Reporter Virtual, au aparut neintelegeri intre unele dintre ziarele reprezentate de ARBOmedia in vanzarea de publicitate si aceasta companie.

Acum doua saptamani, Silviu Ispas declara pentru HotNews.ro ca urma sa-si anunte retragerea din functia de presedinte al Biroului Roman de Audit al Tirajelor, atat timp cat nu mai face parte din compania pe care a reprezentat-o in BRAT, ARBOmedia. Joi, el a declarat pentru HotNews.ro ca este in continuare presedinte al BRAT, pana cand mandatul ii va expira, in martie a.c., deoarece Consiliul Director al institutiei i-a solicitat "sa nu fac acest gest", "motivele aduse de mine neavand legatura cu conditiile statutare".

Silviu Ispas a declarat ca saptamana viitoare isi va prezenta candidatura pentru un nou loc in Consiliul Director, "din partea presei locale". Noua formula a Consiliului urmeaza sa fie aprobata la Adunarea Generala a membrilor BRAT din 25 martie.

In urma despartirii abrupte de ARBOmedia si a preluarii atributiilor sale de catre Thomas Landolt, CEO al grupului ARBOmedia AG, Silviu Ispas declarase ca va continua sa faca "ceea ce stiu sa fac mai bine, adica media, presa (...)". Joi, el a declarat pentru HotNews.ro ca "nu are cum" sa preia, intr-o alta forma, vanzarile de publicitate pentru ziare locale aflate acum in portofoliul ARBOmedia, spunand ca "nu e onorabil, ar fi o gafa".

Cu toate acestea, intr-un mesaj publicat de Reporter Virtual, prezentat de sursa citata drept un "mesaj intern catre ziarele locale", se arata ca unele publicatii reprezentate pe piata de publicitate de ARBOmedia si care au iesit anul trecut din portofoliul EMI, compania de presa locala afiliata la ARBO, sunt nemultumite de activitatea ARBOmedia "dupa plecarea lui Silviu Ispas". Mesajul - extrem de dur la adresa lui Thomas Landolt - mentioneaza "decizia ferma" a doua ziare - Obiectiv de Vaslui si Monitorul de Cluj, de a rezilia contractul cu ARBO si dorinta de a-l "urma" pe Silviu Ispas.

Contactat de HotNews.ro, Thomas Landolt a declarat ca "nu inteleg aceasta pozitie", in conditiile in care echipa ARBOmedia cu care lucreaza ziarele locale "este aceeasi". El a declarat ca in ultima luna nu a fost reziliat niciun contract cu ziarele locale, aceste contracte avand prevederi "ce trebuie respectate". Landolt a declarat, totodata, ca nu exista discutii pentru vanzarea ziarelor aflate in continuare in portofoliul ARBOmedia - Ziarul de Iasi si Viata LIbera Galati.