TVR si Adevarul Holding, pentru prima data coproducatori ai etapei nationale a Eurovision, a carei finala este programata pentru data de 6 martie, spun ca vor imparti in mod egal costurile de organizare ale evenimentului, care n-au putut fi inca estimate, dar care cu siguranta vor depasi 300.000 de euro, cat s-a cheltuit anul trecut.

Marina Almasan, producator Eurovision 2010, a tinut, insa, sa precizeze pentru HotNews.ro ca investitia TVR cu Eurovision va fi mai mica decat cea de anul trecut, organizatorii mizand mult pe sponsorizari.

La randul sau, reprezentantul Adevarul Holding, Alexandru Catalan, a refuzat sa inainteze cifre exacte, dar a precizat ca suma pe care trustul o va investi ca partener al TVR in organizarea evenimentului va fi de ordinul a cateva sute de mii de euro.

TVR vede in parteneriatul cu Adevarul Holding drept un colac de salvare, in conditii de criza economica, pentru a duce Romania la Oslo, in timp ce Adevarul apreciaza ca aceasta colaborare "a picat foarte bine" pentru planurile grupului din 2010.

De ce investeste trustul de presa in acest concurs, intr-un an de criza? "Eurovision a picat foarte bine pentru ce pregateam pentru 2010. N-as putea spune ca ne gandeam fix la acest proiect, dar ne gandeam la proiecte care cuprind, in acelasi timp, si o latura elitista si una populara, in care romanul se implica, care atrag publicul tinta al ziarului si in acelasi timp pe fiecare dintre noi", a spus Catalan pentru HotNews.ro.

El spune ca trustul intentioneaza sa continue acest parteneriat si in anii urmatori. "O decizie finala se va lua in a doua jumatate a acestui an, dar la modul in care evolueaza lucrurile, pana in prezent suntem foarte bucurosi si se anunta o editie aparte", a conchis directorul de comunicare AH.

Pe de alta parte, TVR, organizatorul traditional al Eurovisionului, a decis sa recurga la un partener, impreuna cu care sa imparta costurile de organizare ale evenimentului, ca sa nu "amputeze" Romaniei una dintre putinele sanse de a iesi in lume, data fiind lipsa de fonduri, dupa cum a afirmat Almasan.

"Asa cum sunt cateva tari care s-au retras din cursa, anul acesta, din motive financiare, si TVR si-a pus aceeasi problema: oare are sens sa investim atatia bani in conditiile in care succesul la Eurovision este unul atat de fragil si votul final se face geopolitic, iar noi ca tara foarte greu vom accede la un loc fruntas", a spus ea.

"S-a pus si problema ca renuntarea la Eurovision ar insemna amputarea uneia dintre putinele sanse pe care Romania le are sa iasa in lume. Prin urmare, Consiliul de Administratie a decis sa continue, cu conditia gasirii unor finantatori", potrivit Marinei Almasan.

Desi TVR a batut la mai multe usi, singurii interesati au fost cei din trustul Adevarul, a spus ea.

Finala nationala Eurovision va fi prezentata de Horia Brenciu si Valentina Pelinel si pentru prima data se va desfasura in afara platourilor televiziunii publice. Potrivit Marinei Almasan, TVR se afla, in prezent, in negocieri cu Circul de Stat, unde se doreste punerea in scena a unei competitii cu public platitor, unde concurentii sa poata experimenta "pe viu" atmosfera de concurs, inaintea evolutiei pe scena de la Oslo.