Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, il acuza pe presedintele Partidului Romania Mare, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, de faptul ca exercita presiuni asupra activitatii editoriale a televiziunii publice. Acuzatiile vin dupa ce Corneliu Vadim Tudor a facut plangere penala impotriva directorului SRTV, invocand lipsa de promovare a formatiunii politice in programele postului, potrivit Agerpres.

  • "Am luat act de plangerea penala depusa impotriva mea, recent, de  presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, care acuza lipsa de promovare in programele Televiziunii Romane, a domniei sale si a formatiunii pe care o conduce. Personal, consider actiunea domnului presedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor, drept o forma de presiune, o ingerinta in activitatea editoriala a SRTv, asa cum este aceasta definita la art. 8 din Legea 41/1994", a aratat Alexandru Sassu, intr-un comunicat de presa al SRTV.
  • "Totodata, consider ca institutiile democratice, cu responsabilitati in sanctionarea publica a unor astfel de ingerinte in activitatea unei institutii de media - Parlamentul Romaniei, mass-media, organizatiile neguvernamentale de profil -  ar trebui sa ia, inca o data, atitudine fata de astfel de practici de presiune", spune seful televiziunii publice.
  • "Din momentul in care Corneliu Vadim Tudor a devenit europarlamentar, Societatea Romana de Televiziune, prin programele sale, a adus la cunostinta opiniei publice, luarile de pozitie sau initiativele de interes public ale domniei sale. De altfel, SRTv va actiona si in continuare in acelasi mod, promovand toate initiativele importante pe plan national sau european, intreprinse de europarlamentarii romani, indiferent de apartenenta lor politica", mai spune Alexandru Sassu, in comunicat.