Intact Media Group anunta schimbari semnificative la Observatorul de la ora 19.00. Incepand cu 22 februarie, Alina Petrescu, realizatoarea emisiunii News Magazine de la Antena 3, ii va inlocui la pupitrul stirilor pe Lucian Mandruta si Alessandra Stoicescu, dupa cum au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii postului Antena 1.

Sub sloganul "Stiri ca’n viata", noul Observator va miza mai putin pe senzational, "punand accentul pe informatia pura si autentica din spatele evenimentelor care afecteaza zilnic viata romanilor", spune Sorin Alexandrescu, director executiv Antena 1.

Potrivit reprezentantilor postului, Alessandra Stoicescu va continua sa prezinte emisiunea saptamanala Q&A, de pe Antena 3. In ceea ce il priveste pe Lucian Mandruta, acesta "va ramane sigur in trust", avand in lucru mai multe idei. "E posibil sa fie un show de seara dupa modelul 'The Colbert Report' cum s-a vehiculat in presa, dar e prea devreme pentru un asemenea anunt", au precizat reprezentantii Antena 1.

Alina Petrescu va prezenta singura Observatorul de la ora 19.00. Ea preia aceasta pozitie dupa ce, in prealabil, a lucrat ca editor-prezentator de stiri la Antena 3 si reporter Euronews la Lyon, in Franta.

"Am investit semnificativ pentru a transforma complet stilul de prezentare a stirilor, mizand mai putin pe aspectul senzational si punand accentul pe informatia pura si autentica din spatele evenimentelor care afecteaza zilnic viata romanilor", spune Sorin Alexandrescu, director executiv Antena 1, citat intr-un comunicat al postului.

Potrivit acestuia, noul concept al Observatorului a fost dezvoltat impreuna cu ITN, companie regasita in topul celor mai importanti producatori de stiri din lume.