Ringier Romania a anuntat oficial, joi, ca a ajuns la un acord cu Bobby Paunescu in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", unde actionar majoritar este Bobby Paunescu. Miscarea este prezentata intr-un comunicat de presa drept o masura de eficientizare a portofoliului Ringier. In prealabil, editorii celor doua publicatii au fost informati, joi, de conducerea Ringier Romania ca acestea vor fi vandute, informatie publicata initial de Catalin Tolontan pe blogul sau si confirmata pentru HotNews.ro de surse din cele doua redactii.

UPDATE La randul sau, ofiterul de presa al B1 TV a remis un comunicat de presa ce noteaza ca "prin aceasta investitie, actionarul urmareste sa isi intareasca pozitia intr-o piata caracterizata tot mai mult pe convergenta".

UPDATE 2 Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Editura Evenimentul si Capital este detinuta 100% de Ioan Cezar Iulian Simionescu, care detine si functia de administrator. Societatea a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 25.01.2010.

Ioan Cezar Iulian Simionescu mai detine 50% din actiunile firmei Impact Construct Services SRL, care are ca obiect de activitate constructii de cladiri si geniu civil, fiind actionar alaturi de Simionescu Oana Melania Leopoldina.

UPDATE 3: Bobby Paunescu a declarat pentru HotNews.ro ca Simionescu este avocatul care a infiintat firma. Paunescu spune ca el detine 70% din actiunile companiei "Editura Evenimentul si Capital", 20% apartinand firmei SPET SA, detinuta de familia Paunescu iar 10% lui Claudiu Serban. Potrivit lui Bobby Paunescu, noua formula a actionariatului va aparea la Registrul Comertului in urmatoarele zile, dupa ce Simionescu va finaliza transferul de actiuni.

UPDATE 4Bobby Paunescu a mai declarat pentru HotNews.ro ca entitatile media unde este actionar si care opereaza in prezent separat vor fi reunite intr-un grup pe care intentioneaza sa-l extinda. El a spus ca dupa preluarea celor doua titluri de la Ringier "provocarea cea mai mare este sa demonstram ca printul va putea sa reziste" urmatoarei perioade de "un an, un an si jumatate". Prioritatile pentru anul urmator sunt "consolidarea partii online si lucram la o structura, un central news unit pentru partea de video, presa scrisa si online". Bobby Paunescu pentru HotNews.ro:

  • In urmatoarele trei luni vom face o societate care sa administreze toate aceste operatiuni pe care le avem in televiziune, presa scrisa, online
  • Despre online: Noi am preluat si tot ce inseamna online la Evenimentul Zilei si Capital, dar vom continua sa lucram impreuna cu Ringier pe partea tehnica si pe vanzari. In plus, ramanem cu cele doua redactii in acelasi loc
  • Tranzactia s-a efectuat, practic mai trebuie sa primim aprobarea de la Consiliul Concurentei, dar nu cred ca vom intampina probleme, nu este o consolidare foarte mare
  • "Managementul noii companii nu are in vedere nicio restructurare. Sper ca piata sa nu ne contrazica"
  • Bobby Paunescu a declarat ca nu poarta discutii pentru preluarea altor active media ale Ringier, dar a spus, fara a oferi detalii, ca este in discutii pentru preluarea unor active media apartinand altor companii, in zona online si TV, "sper anul acesta".

UPDATE 5 Evenimentul Zilei si Capital au fost vandute pentru circa 8 milioane de euro, din informatiile HotNews.ro. O suma similara a fost anuntata si de Paginademedia.ro

Informatia pe scurt:

  • tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale
  • Claudiu Serban, pana acum director general adjunct la Ringier Romania, a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”. "Prin el se va asigura continuitatea în ceea ce priveşte cultura organizaţională a celor două echipe şi va reprezenta o garanţie a profesionalismului nou createi companii."
  • prin acorduri aditionale editura cumparatorului va beneficia in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii de distributie, tiparire, vanzari de publicitate, resurse umane, IT.
  • partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei
  • tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei
  • aparitia revistei Diva din portofoliul Ringier este sistata din cauza "lipsei de perspective economice pentru acest titlu"
  • Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.
  • Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de general manager, si conducerea cotidianului Libertatea. Ana Nita, redactor-sef al ziarului, si Adrian Toca, Manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

Comunicatul de presa Ringier

Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul de print: Evenimentul Zilei si Capital vor fi vandute

Bucuresti, 11 februarie 2010

Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.

Prin vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notorii Libertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general.

Parteneriatul dintre Ringier si canalul B1 in realizarea emisiunii "Evenimentele zilei" a fost un real succes si sta la baza deciziei de a tranzactiona cele doua titluri.

Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre "Editura Evenimentul si Capital".

Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul. Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei, precum si in ceea ce priveste clauzele continute de acordurile de servicii. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

In segmentul revistelor, ajustarea portofoliului consta in sistarea aparitiei revistei DIVA, fapt datorat lipsei de perspective economice pentru acest titlu.

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.

Claudiu Serban, care a detinut pana in prezent functia de Director General Adjunct, a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”.

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de General Manager, si conducerea cotidianului Libertatea. Ana Nita, Redactor Sef al ziarului, si Adrian Toca, Manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

Comunicatul de presa B1 TV

Bucuresti, 11 februarie 2010

“Editura Evenimentul si Capital” devine proprietarul marcilor Evenimentul zilei si Capital

Bobby Paunescu si conducerea Ringier Romania au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie “Editura Evenimentul si Capital”, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu. Transferul se refera atat la zona de print, cat si la online si va fi demarat ulterior obtinerii aprobarii Consiliului Concurentei. In paralel, s-au incheiat acorduri pentru servicii, astfel incat cele doua marci media vor continua sa beneficieze de sinergia cu Ringier Romania sub conducerea lui Claudiu Serban, care este numit Director General al companiei “Editura Evenimentul si Capital”.

Prin aceasta investitie, actionarul urmareste sa isi intareasca pozitia intr-o piata caracterizata tot mai mult de convergenta si adauga astfel canalului de televiziune B1 si cotidianului Gazeta de Sud doua marci istorice cu prezenta puternica in publishing si online, respectiv Evenimentul zilei si Capital.

Parteneriatul de succes si nivelul ridicat de compatibilitate dintre Evenimentul zilei si B1 sunt demonstrate de evolutia remarcabila pe care a avut-o emisiunea TV “Evenimentele zilei”.

Transferul va include cele doua marci, precum si toate marcile satelit ale acestora, extensiile in online si echipele editoriale.

Partile au semnat, de asemenea, acorduri aditionale, astfel incat marcile transferate sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane sau IT-ul.

Claudiu Serban a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”, avand ca principal obiectiv sa asigure in continuare evolutia celor doua marci prestigioase. In acelasi timp, prin el se va asigura continuitatea in ceea ce priveste cultura organizationala a celor doua echipe si va reprezenta o garantie a profesionalismului nou createi companii.

Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei.

Biroul de presa B1

Catalin Tolontan scrisese initial pe blogul sau, in urma cu o saptamana, despre discutii foarte avansate in vederea vanzarii celor doua ziare catre grupul lui Bobby Paunescu, din care fac parte B1 TV, Vox News si Gazeta de Sud.