Marius Hagger, directorul general Ringier Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia grupului de a vinde Evenimentul Zilei si Capital a fost cauzata de faptul ca trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele si sa-si concentreze investitiile. El a declarat ca divizia online va fi dizolvata, insa activitatile de vanzari si de online IT vor ramane centralizate.

  • Vezi aici declaratiile lui Bobby Paunescu pentru HotNews.ro pe tema acestei tranzactii

Contactat prin e-mail, Marius Hagger nu a comentat in cazul intrebarilor legate de eventuale negocieri purtate de Ringier cu alti cumparatori potentiali; perspectivele economice ale publicatiilor pastrate sau vandute de Ringier; performanta economica a EvZ si Capital comparativ cu alte titluri din portofoliu, in ultimii doi ani; respectiv colaborarea dintre EvZ si B1 TV, prezentata in comunicatul de joi drept un parteneriat de succes.

Rep.: De ce a ales Ringier sa isi eficientizeze portofoliul vanzand doua dintre cele mai cunoscute titluri ale sale?

Marius Hagger: Trebuie sa ne concentram investitiile si sa ne imbunatatim rezultatele. Aceasta a determinat decizia noastra.

Rep.: De ce a ales Ringier sa vanda cele doua titluri lui Bobby Paunescu?

M.H.: Bobby are o viziune pentru cele doua titluri si pentru website-urile lor. Si indrazneste sa investeasca in ziare in astfel de vremuri, ceea ce e admirabil.

Rep.: Ce se intampla cu divizia digitala lansata de Ringier Romania anul trecut, dupa trecerea Evz.ro si Capital.ro la noua companie, siteurile urmand insa sa beneficieze de servicii din partea Ringier?

M.H.: Divizia online va fi dizolvata, dar activitatile de vanzari si Online IT vor ramane centralizate. Evz.ro si Capital.ro urmeaza sa fie insotite de titlurile respective de presa scrisa in noua companie, Editura Evenimentul si Capital. Libertatea si Libertatea.ro trebuie sa coopereze mult mai strans, obiectivul pe termen mediu fiind un model integrat de newsroom. Activitatile de vanzari si Online IT, care vor ramane centralizate, vor fi in subordinea mea si vor servi si Evz.ro si Capital.ro.

Rep.: Care sunt planurile Ringier in privinta unor publicatii din portofoliu precum Bolero sau Bravo, care nu sunt mentionate in comunicatul de azi? (comunicatul anunta inchiderea Diva si interesul pentru Unica si Libertatea - n.r.)

M.H.: Ca aceste branduri traditionale sa fie in continuare puternice ca acum.

Rep.: Care va fi structura managementului Ringier Romania dupa schimbarile anuntate astazi?

M.H.: Structura de management va ramane neschimbata, cu exceptia lui Claudiu Serban (pana acum director general adjunct Ringier Romania - n.r.), care va fi directorul general al noii companii a lui Bobby Paunescu.

Rep.: Care sunt planurile Ringier in privinta participatiei in Kanal D?

M.H.: Sa sprijinim in continuare investitia noastra comuna cu Dogan, cu puterea noastra media, asa cum am facut de la inceput.

Rep.: Masurile de restructurare anuntate azi si menite sa diminueze costurile Ringier vor fi aplicate la EvZ si Capital inainte de transferul efectiv al proprietatii catre noua companie?

M.H.: Da, aceste masuri vor fi aplicate si la EvZ si Capital inainte de transfer, deoarece titlurile inca apartin Ringier pana la finalizarea tranzactiei si transferul activelor. Restructurarea si reducerea costurilor are loc in toata companie, masurile vor fi aplicate la toate titlurile si departamentele.

UPDATEMediafax citeaza un interviu pentru angajatii trustului Ringier, in care Marius Hagger spune, intre altele, ca:

  • "Din pacate, aproape fiecare departament trebuie sa faca o reducere de posturi (...) Ne-am ajustat bugetele pentru 2010 in vederea unui an care arata chiar mai rau decat 2009. Din acest punct de vedere, planurile ar trebui sa fie realiste. Daca, insa, piata chiar se prabuseste definitiv, ceea ce, sincer, nu ma astept sa se intample, atunci am discuta cat se poate de serios ce este de facut. Dupa aceasta restructurare a companiei, am ajuns practic la un nivel minim in privinta structurii organizatorice si costurilor necesare sustinerii portofoliului ramas"
  • "Aceasta restructurare dureroasa are un singur scop: sa securizeze supravietuirea companiei noastre si sa securizeze cat mai multe job-uri cu putinta pana tara si industria noastra incep sa isi revina. Sunt increzator ca vom vedea primele semne in trimestrul al treilea si al patrulea si ca, poate cu o oarecare intarziere, si media va profita de aceasta revenire. 2010 este anul supravietuirii, 2011 va fi mult mai bun, iar 2012 va fi anul revenirii in forta."